Profit.ro: Concernul german Mercedes-Benz pregătește o investiție în România, de aproape 675 milioane lei, solicitând în acest sens statului un ajutor financiar de 185,4 milioane lei. Solicitarea de ajutor de stat a fost avansată prin firma Star Assembly.

În primăvară, grupul a anunțat că intenționează să dezvolte în România proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare, conform mesajului transmis autorităților române.

Compania a primit deja 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, pentru achiziționarea utilajelor. 

În 2019, Daimler a lansat intrarea în fabricație, în uzina din Sebeș, a noii cutii de viteze 8G-DCT, o cutie automată performantă, cu tehnologie de ultimă oră.

Daimler deține în România compania Star Assembly, filiala din Sebeș, și Star Transmission din Cugir.

Star Transmission a fost înființată în 2001 prin deschiderea unei unități de producție la Cugir. În 2013 a fost deschisă o altă unitate de producție la Sebeș, pentru montaj cutii de viteze automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Cele două companii au împreună o cifră de afaceri de 1,5 miliarde euro și ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford), cu 2.600 de angajați. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.