Vești bune pentru medicii de familie și pacienții acestora – scrie fostul ministrul al Sănătății, medicul orădean Florian Bodog, într-o postare pe Facebook.

Peste 180 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale.

Aproximativ 3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară au posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cabinetelor medicale cu echipamente medicale și mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc) direct prin depunerea proiectelor.

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro + TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro + TVA/cabinet.

Conform senatorului bihorean, cei interesați pot deja depune cereri de finanțare pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.