Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș susține că excluderea sa este nedemocratică și va contesta decizia.

Liberalul a explicat că votul pe care l-a dat a fost unul tehnic și nu politic, și că a solicitat conducerii să-i transmită ce prevederi a încălcat.

“Este foarte ciudat ce se întâmplă. Eu am solicitat şi scris conducerii filialei municipale să-mi comunice prevederile statutare pe care le-am încălcat, având în vedere că discuţia e un pic mai veche, cam de o lună, în momentul în care eu mi-am exercitat un vot în Consiliul Local, în care mandatul Biroului Politic Municipal era pentru abţinere. Eu am votat pentru, fiind un vot strict tehnic, de creştere a unei redevenţe pentru o concesiune de lucrare. Ideea e că votul a fost strict unul tehnic şi nu unul politic”, a transmis Cristian Ghiarfaș într-o declarație pentru Agerpres.

Acesta din urmă a mai adăugat că și alți colegi din PNL au avut astfel de voturi „tehnice” în Consiliul Local, însă ei nu au fost sancționați. Totodată, Ghiarfaș anunță că va contesta decizia în instanță și condamnă „partea asta nedemocratică” din partid.

“Mă gândesc să contest în instanţă, pentru că totuşi este vorba de PNL, care ar trebui să fie un reper în ceea ce priveşte democraţia şi dreptul la libera exprimare, la libera opinie şi inclusiv la exercitarea propriei opţiuni în momentul în care nu este vorba despre un vot politic, ci este vorba despre un vot tehnic. Partea asta nedemocratică, care se întâmplă în acest partid la ora actuală este tristă şi anumite principii şi anumite valori ar trebui respectate în continuare. Încă o dată repet: e vorba de PNL”, a conchis viceprimarul.

Excluderea lui Ghiarfaș din PNL va aduce odată cu ea și pierderea postului de viceprimar și consilier local.

Anterior, viceprimarul a publicat și un mesaj pe Facebook în care susține că nu este ”dorit în PNL”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.