buletindetimisoara.ro: Tensiunile din PNL Timiș, bine-cunoscute la nivelul opiniei publice, au atins cote alarmante și deja produc acțiuni reprobabile, care sunt departe de un partid modern, european, chiar civilizat sau de bun simț.

Ascensiunea unor băieți veniți din toate satele județului și proțăpiți oportunist în funcții de conducere au transformat PNL Timiș într-un partid insalubru, nefrecventabil și izolat la această oră pe scena politică județeană.

Agresivitatea promovată de la cel mai înalt nivel, cel al șefului PNL Timiș, Alin Nica din Dudeștii Noi, s-a transferat și la nivelul comunei Șag.

Aici însă agresivitatea verbală s-a transformat într-una fizică, ceea ce face ca orice dialog cu un penelist să devină problematic, deoarece orice contrazicere se poate lăsa cu un borcan în cap.

Peneliștii au devenit periculoși chiar și pentru ei înșiși și chiar între ei.

Așa se face că o banală ședință a PNL Șag s-a transformat zilele trecute dintr-un câmp de bătălie politică într-unul de bătaie în toată regula.

Conflictul a avut loc între doi colegi de partid care sunt consilieri locali – Lucian Florin Țaga, fost candidat la Primăria Șag din partea PNL și Bogdan Apostu, președinte PNL Șag.

Incidentul a fost recunoscut de cei prezenți printre care chiar de unul dintre protagoniști, dar și de către responsabilul de zonă al PNL Timiș, consilierul județean Lucian Blaga, prezent la ședință.

“A fost doar o discuție mai aprinsă la ședința noastră de la Șag. Nu pot oferi prea multe informații în acest moment pentru că este o anchetă în desfășurare, iar cei care anchetează acest caz ne-au spus să nu declaram nimic. Vă pot spune că a existat o agresiune pe fondul unor divergențe“, a declarant Bogdan Apostu, președinte PNL Șag.

A fost o discuție mai aprinsă pe fondul unor conflicte mai vechi între cei doi. Este adevărat că de aici până la bătaie a mai fost un singur pas. Eu voi transmite conducerii PNL situația de la Șag și voi propune chiar sancțiuni după statutul PNL”, a declarat la rândul său Lucian Blaga.

Potrivit unor surse politice din interiorul PNL Timiș totul a pornit de la o problemă administrativă și anume faptul că șeful PNL Șag, Bogdan Apostu, a propus ca toți consilierii locali peneliști să voteze un proiect în cadrul ședinței de Consiliu Local care urma să se desfășoare, privind repartizarea terenurilor destinate tinerilor.

Ori, spun sursele noastre, la această propunere s-a opus fostul candidat la primărie, Lucian Florin Țaga, care ar fi solicitat, pe acest motiv, schimbarea din funcție a lui Bogdan Apostu.

“Țaga a sărit și la bătut rău de tot, au sunat la 112, Poliția, salvarea, și s-a deschis dosar penal pe numele lui. Apostu a ajuns la spital, bătut rău și a primit 15 zile de îngrijiri medicale, cu posibilitatea de prelungire”, au declarat sursele Buletin de Timișoara.

Evenimentul de la Șag este încă o dovadă că PNL Timiș înseamnă astăzi incompetență, duplicitate, minciună, oameni compromiși – trimiși în judecată de DNA sau cercetați de ANI, sinecuriști și pupincuriști, și mai nou bătăuși.

Cândva PNL era singurul partid din România cu un Cod de Integritate. Departe au rămas acele vremuri – golanii au preluat controlul.

Să amintim la final că bătăușul Lucian Florin Țaga este chiar protejatul șeful PNL Timiș, Alin Nica, fiind angajat într-una dintre asociațiile satelit ale CJ Timiș, este vorba despre celebra deja ADID Timiș, asociație care gestionează managementul deșeurilor din județ, și care este condusă de un alt penelist, specialist în turism, consiliul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș, care este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate cu funcția publică, așa cum puteți citi AICI.

ADID Timiș este și asociația care a încheiat contracte de asistență juridică cu o firmă de avocatură pe care șeful CJ Timiș, Alin Nica, o folosește în interes personal, motiv pentru care este cercetat pentru conflict de interese de către ANI.

Nu uitați: Timișul la nivel european – sloganul de campanie din 2020 al lui Alin Nica și PNL Timiș. (sursa)

Articolul precedentModificări majore la Bacalaureat: o singură probă va verifica noțiunile de limba română, matematică, științe, istorie și geografie
Articolul următorNASA a publicat noi imagini obținute de telescopul spațial James Webb. De la stele care se nasc sau mor, la galaxii care dansează (FOTO&VIDEO)