Parisul se confruntă cu o problemă ce duce cu gândul la problemele de sănătate publică din Evul Mediu.

Metroul parizian a fost invadat de ploșnițe, se plâng localnicii, care au umplut rețelele sociale cu filmulețe și fotografii ale păcătoaselor insecte.

Ploșnițele au ocupat scaunele din vagoane, dar au apărut și în cinematografe.

Sunt destui și cei care au fotografiat mușcăturile acestor insecte care, așa cum știm, sunt mari amatoare de… sânge.

Autoritățile neagă, însă, că Orașul Luminilor se confruntă cu o invazie, iar reprezentanții metroului parizian spun că au luat toate măsurile pentru ca insectele să stea departe de călători.

Ministrul Sănătății din Franța, Aurélien Rousseau, vrea ca publicul să rămână calm în legătură cu problema ploșnițelor de la Paris.

Într-un interviu pentru Politico, Rousseau i-a asigurat pe cetățeni că nu există „niciun motiv pentru o panică generală” și că Franța nu a fost „invadată de ploșnițe”, cu toate că a adăugat că „atunci când ai ploșnițe, este un iad”.

Săptămâna trecută, viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a cerut guvernului să ia măsuri pentru combaterea „terorii” provocate de ploșnițe, înainte de Olimpiada de vară din 2024 care va aduce un influx uriaș de turiști.

În ultimele săptămâni, internetul s-a umplut de filmări cu ploșnițe în trenurile și la metroul de la Paris. Potrivit presei din Franța, ploșnițele au dispărut din țară în jurul anului 1950, dar au reapărut în anii ’90 din cauza intensificării traficului internațional.

Franța s-ar putea să nu fie singura țară care se pregătește de o bătălie crâncenă cu ploșnițele: companiile belgiene de combatere a dăunătorilor au raportat o creștere a numărului de apeluri primite în ultimele luni în legătură cu infestațiile cu ploșnițe. (sursa)

Articolul precedent„Nicio altă țară din Europa nu se confruntă cu așa ceva.” Clanurile mafiote terorizează Suedia cu bombe și atacuri armate (Politico)
Articolul următorIoan Mang: Orădenii respiră un aer toxic. Apel către Primărie să nu ignore pericolul la care își expune cetățenii