j4media.biz: Ruptura totala intre Directorul Aeroportului Oradea si City Managerul Oradiei, Mihai Jurca care este si membru in Consiliul de Administratie care verifica modul de indeplinire a atributiilor si rezultatelor sefului aeroportului.

Sursele J4MEDIA NEWS ne-au trimis un material prin care ne arata ca in utima sedinta a Consiliului de Administratie Mihai Jurca ar fi propus revocarea din functie a Directorului Aeroportului Oradea !

In replica, Horga a afirmat in sedinta faptul ca cererea de revocare vine in urma informarii de catre acesta a presedintelui Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, despre faptul ca in registrele Aeroportului Oradea figureaza ca in anul 2020, la inceputul crizei COVID19, ar fi aterizat doar trei avioane cu echipamente medicale din China, desi Ilie Bolojan ar fi achitat in avans contravaloarea echipamentelor care trebuiau sa umple 4 avioane Boeing 737!

Adevarul se pare ca este totusi de partea Directorului Aeroportului. Mihai Jurca declara in 23 Aprilie 2020 ca a efectuat plata pentru 72 tone echipamente, desi in 18 aprilie tot el declara faptul ca a descarcat in total 75 tone!!

3 tone diferenta? NU! Mihai Jurca ne spunea ca in primele doua zboruri s-au transportat in total 37 de tone, iar in al treilea 10 tone. Cele 3 tone diferenta sunt defapt 15 tone (72t-57t=15t) !

USR reclama la acea vreme prin vocea candidatei Delia Ungur faptul că un milion de euro din banul public au fost incurcati si pana la urma gresit receptionati de coordonatorul Mihai Jurca care incurca ordinea cifrelor din numerele 75 si 57. “O mica diferenta de 17 tone, adica peste 1 milion de euro trimisi in conturi chineze si de acolo mai departe cine stie unde!” – acuza și Flavius Bunoiu, candidat și el în 2020.

Explicaţiile au apărut la câteva zile după ce fostul director al agenţiei care gestionează parcurile industriale orădene, Delia Ungur, în 2020 angajată în cursa pentru Consiliul Local ca reprezentant al USR, a acuzat municipalitatea, pe propria pagină de Facebook, că a făcut aceste achiziţii cu întârziere, la şase luni de la declanşarea pandemiei, şi la preţuri care ar fi de zece ori mai mari decât în vremuri normale.

Delia Ungur a mai acuzat administraţia locală că a importat materialele din Republica Populară Chineză, definită ca “un stat totalitar care poartă în mare măsură vina pentru amploarea crizei sanitare”.

Motivul evident al supararii City Managerului pe Directorul Aeroportului Oradea fiind ca la momentul achizitiei Ilie Bolojan i-a multumim personal lui Mihai Jurca, dupa cum ne relateaza ziarul local Bihoreanul.

In timpul sedintei de consiliu de administratie Directorul Aeroportului Oradea a lasat voit sa se inteleaga faptul ca al patrulea avion nu a aterizat niciodata pe Aeroportul din Oradea, desi marfa pe care trebuia sa o aduca ar fi fost achitata, ca defapt totul ar fi fost o afacere de milioane de euro coordonata de Mihai Jurca cu sau fara stiinta lui Ilie Bolojan. Ar fi sustinut de asemenea in timpul sedintei ca l-a informat pe presedintele Consiliului Judetean Bihor despre acest fapt si asta l-ar fi deranjat pe Mihai Jurca determinandu-l sa ii ceara revocarea din functia de sef al aeroportului.

Totul vine ca o surpirza uriasa avand in vedere apropierea dintre Mihai Jurca si Ilie Bolojan din perioada 2014-2020 cand Mihai Jurca era seful APTOR, iar Ilie Bolojan era Primarul Municipiului Oradea. (sursa)

Articolul precedentDe ce se aud încontinuu sunete de avioane pe cerul României, în special în Nord și în Transilvania
Articolul următorSIF Hoteluri vrea să vândă hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea. Turismul nu prea merge pe la noi