Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe din vestul țării, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa.

Cod portocaliu

De duminică, ora 15:00, până luni, la ora 03:00, în judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte a judeţului Hunedoara vor fi averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi izolat de peste 70 l/mp, potrivit atenționării transmise de ANM.

Cod galben

De asemenea, de duminică, ora 13:00, până luni, la ora 10:00, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55 – 70 km/h şi pe alocuri grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 – 30 l/mp şi izolat de peste 40 – 50 l/mp.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Mureş, Dolj şi parţial Hunedoara.

Articolul precedentEuropenii se confruntă cu o nouă realitate economică, una pe care nu au mai trăit-o de zeci de ani. Ei sărăcesc!
Articolul următorLa ce vârste sunt oamenii cei mai fericiți? O echipă de cercetători a aflat răspunsul la întrebare