Premierul irlandez Micheál Martin a anunțat, marți, într-un mesaj pe Twitter, că țara sa a finalizat un acord cu România pentru vânzarea a 700.000 de doze de ser anti-COVID. Achiziția fusese anunțată la începutul lunii trecute de guvernul irlandez, însă atunci era vorba ca țara noastră să furnizeze 1 milion de doze.

Oficialul de la Dublin califică acordul drept „o veste fantastică” pentru campania de vaccinare din țara sa, unde peste 72% din populația adultă a fost imunizată cu schema completă, potrivit publicației Irish Central.

„Am încheiat un acord prin care ne-am asigurat 700.000 de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 din România. Sunt vești excelente și un implus binevenit pentru campania noastră, care se bucură ce un sprijin imens din partea publicului irladez”, a scris Micheál Martin pe Twitter.

Cele 700.000 de doze fac parte din cota ce era repartizată României și vor fi vândute de țara noastră la prețul de achiziție. Acestea vor fi trimise în Irlanda direct de la fabrica din Belgia, fără a mai trece prin țara noastră.

Peste 84% dintre irlandezi, vaccinați cu o doză. În România, doar un sfert din populație

Cu 72,4% din populația adultă vaccinată cu schema completă, Irlanda a depășit Regatul Unit la rata vaccinării anti-COVID, care a ajuns la 72,1% în rândul britanicilor. În același timp, peste 84% dintre irlandezi au primit până acum o doză de ser anti-COVID.

Pe de altă parte, în România, ritmul vaccinărilor continuă să fie scăzut, ținta de 5 milioane de persoane imunizate fiind atinsă cu două luni mai târziu decât termenul fixat inițial de autorități. Potrivit unor date publicate de AFP, în România, doar 25% din populație a fost vaccinată cu schema completă. Astfel, țara noastră se află pe penultimul loc din Uniunea Europeană în privința ritmului de vaccinare.

La finalul lunii iunie, România a vândut Danemarcei 1,1 milioane de doze de vaccin Pfizer, pe fondul interesului scăzut pentru vaccinare din țara noastră.

Citeşte întreaga ştire: Țara noastră vinde 700.000 de doze de vaccin Irlandei, unde 72% dintre cetățeni sunt imunizați. „România are în continuare suficiente doze”

Articolul precedentAsociația Pro Infrastructura, critică la adresa ministrului de Interne
Articolul următorIohannis: “Campania de vaccinare a fost un succes. Practic, am învins pandemia.”