Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat vineri demisia guvernului său de coaliţie, evocând diferenduri “insurmontabile” după negocierile aprinse dintre cele patru partide la putere cu privire la politica de primire a refugiaţilor, scrie AFP.

În această seară, am ajuns, din păcate, la concluzia că disputele sunt insurmontabile. Din acest motiv, în curând îi voi prezenta regelui demisia mea în numele întregului guvern”, a declarat Mark Rutte în cadrul unei conferinţe de presă.

Cel de-al patrulea guvern de coaliţie Rutte a căzut pentru că nu a fost în măsură să se înţeleagă asupra modului de a limita numărul solicitanţilor de azil în Ţările de Jos, după trei zile de negocieri tensionate, potrivit Agerpres.

O iniţiativă a partidului conservator al lui Rutte VVD pentru a limita fluxul solicitanţilor de azil spre Ţările de Jos a divizat coaliţia sa guvernamentală cvadripartită, căci două partide au refuzat să-i susţină propunerile.

Tensiunile au ajuns la apogeu în această săptămână când Rutte a cerut sprijin pentru o propunere vizând restricţionarea intrării copiilor refugiaţilor de război aflaţi deja în Ţările de Jos şi de a face familiile să aştepte cel puţin doi ani înainte de a putea fi reunite.

Cererile de azil în Ţările de Jos au înregistrat un salt cu o treime anul trecut, ajungând la peste 46.000, iar guvernul a prevăzut că ele ar putea depăşi 70.000 în acest an, întrecând precedentul record din 2015.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAm ajuns bine. În România nu se mai găsesc oameni care să mulgă vaci! Soluția? Muncitori din străinătate
Articolul următorMajoritatea ucrainenilor se declară fericiţi, în pofida războiului