Liderul AUR, George Simion, spune că și-ar vaccina copiii și că nu e antivaccinist. El a adăugat că, dacă AUR va ajunge la guvernare, va investi în Institutul Cantacuzino, potrivit News.ro.

Întrebat la Prima News, dacă şi-ar vaccina copiii, George Simion a răspuns: „Cu siguranţă, nu sunt un nebun cum au precizat unii, nu sunt antivaccinist.”

„Eu vreau doar să nu se repete ororile care s-au întâmplat în timpul pandemiei când, dacă nu făceam noi nişte proteste mai radicale, nu te mai lăsau la locul de muncă dacă nu erai vaccinat. Asta însemna vaccinare obligatorie. Noi nu vrem să ajungem acolo. Sigur, toate vaccinurile elementare trebuie făcute”, a adăugat el.

Liderul AUR a precizat că în protestul anunţat pentru joi la Ministerul Sănătăţii vor transmite că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie.

„Statul trebuie să se asigure în primul rând că cei care doresc să se vaccineze, pe ei, pe copiii lor, au acces. În momentul acesta sunt probleme cu unele vaccinuri, nu se găsesc. Nu trebuie să îi forţeze, să le impună, să creeze temeri, pentru că noi venim după un regim totalitar, oamenii în România nu au încredere că statul le vrea binele”, a mai spus Simion.

El a mai spus că, dacă AUR va ajunge la guvernare, va investi în Institutul Cantacuzino. Reprezentanţii AUR au anunţat că vor organiza un protest, joi de la ora 11.00, față de Strategia Naţională de Vaccinare pregătită şi elaborată de Ministerul Sănătăţii. Aceştia precizează că această strategie „nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării” şi solicită ministrului Alexandru Rafila să retragă imediat Strategia Naţională de Vaccinare. (sursa)

Articolul precedentRomânia ar putea avea încă 200 de km de autostradă până la finalul lui 2024. Scenariul optimist lansat de Sorin Grindeanu
Articolul următorPolitico: Nu vă îmbolnăviți în Grecia! O femeie gravidă a murit așteptând ambulanța, ultima tragedie provocată de lipsa acută de medici