Vremea se va încălzi uşor în toată țara până pe 1 ianuarie 2023, când se vor înregistra și temperaturi de până la 13-14 grade, dar și posibile ploi, apoi temperaturile încep să scadă, a anunțat, luni, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care a publicat prognoza meteo pentru perioada 26 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023, informează Agerpres.

În Crişana valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval, până la medii ale maximelor de 5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne, la 5…6 grade. Săptămâna viitoare, prima din noul an, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade şi ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi în general reduse.

Cald și la munte, de Revelion

La munte, vremea se va răci la începutul intervalului, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne, spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor de -6…-5 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie şi după 4 ianuarie.

Citeşte întreaga ştire: Cum va fi vremea de Revelion și la începutul anului viitor. Temperaturile prognozate pentru fiecare regiune a țării

Articolul precedentAeroporturile românești: 1.620.000 de pasageri în noiembrie 2022 / Oradea, 12.000…
Articolul următorSfântul Ștefan, celebrat pe 27 decembrie. Peste 500.000 de români îşi sărbătoresc onomastica