Tot mai multi experti spun ca numarul infectarilor cu SARS-CoV-2 ar fi de fapt mult mai mare decat apare in cifrele oficiale. Principalul motiv pentru care vedem doar varful aisbergului este ca in Romania se testeaza putin.

Romania are capacitatea de a realiza in fiecare zi cate 50.000 de teste pentru COVID-19, spunea ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, la finele lunii octombrie.

“Avem 141 de puncte de testare, mai apar maine 18 puncte de testare, cu o capacitate de 50.000 de teste pe zi. Putem sa crestem numarul de testari zilnice”, anunta Tataru, la 28 octombrie.

Desi a trecut mai mult de o luna de atunci, Romania nu a atins niciodata nici macar 40.000 de teste zilnic, iar in unele zile s-au facut mai putin de 10.000. De aici a aparut si intrebarea – fireasca in acest context – cate cazuri de COVID-19 se inregistreaza, in medie, intr-o singura zi in Romania.

Ziare.com a stat de vorba cu un expert in sanatate publica, un epidemiolog si cu un cunoscut medic de boli infectioase, in incercarea de a afla cate cazuri avem in realitate.

citiți materialul întreg aici

Articolul precedentCum a ascuns China adevărul despre izbucnirea pandemiei COVID-19: Documente confidențiale arată cât au mințit oficialii chinezi
Articolul următorSă ținem minte 80 de miliarde!