preluare integrală de pe bihon.ro

Bogdan Pater, fostul președintele TNL Bihor și președinte al Departamentului de Comunicare și Online al TNL, apare într-un filmuleț postat pe YouTube de „Justițiarul din Berceni”, cu o minoră în vârstă de 14 ani, pe care, potrivit filmării, ar fi încercat să o ducă la el acasă.

Pater a fost suprins sâmbătă noaptea, pe o stradă din București, iar fimuletul postat în urmă cu 11 ore are deja aproape 10.000 de vizualizări. Întrebat de autorul filmului ce ocupație are, Pater spune că se ocupă de „comunicare” la TNL. „Asta promovează Tineretul Național Liberal, cum să racolezi minore?”, îl întreabă autorul video-ului. „Domnul este sincer, chiar a vrut să se întâlnească cu minora noastră și să bea alcool”, spune Alexandru Constandachi, cunoscut pe YouTube sub numele „Justițiarul din Berceni”.

Pe filmuleț Pater recunoaște că este din Bihor. „Ce căutați la 2 noaptea cu o minoră de 14 ani? (…) Ați știut că nu e ok, dar tot ați continuat!”, spune cel care filmează. „Și chiar nu ar fi ciudat să ajungi la mine să bem ceva și dacă ajungem la chestii 18+? Habar n-am! Te gândești și îmi zici mai pe seară? Ok! Când ne vedem ar fi super să fie da”, ar fi mesajul schimbat de Bogdan Pater cu minora. „Justițiarul din Berceni” susține în filmare că Pater ar fi ascuns story-urile de pe Facebook de minoră, pentru ca aceasta să nu știe că e de la TNL. Când este întrebat de ce le-a ascuns, președintele Departamentului de comunicare și online al TNL susține că nu știe cum să ascundă story-ul de pe canalul de social media.

La finalul filmării, „Justițiarul din Berceni” îi spune lui Pater despre o schimbările la Codul Penal, pentru care el militează, pentru protejarea minorilor. Este vorba de articolul 222 din Codul Penal, care să se schimbe astfel: „Dacă persoana majoră are certitudinea că discută cu o persoană minoră, infracțiunea să se consume.” De altfel, Bogdan Pater și-a și notat schimbarea pentru care militează „Justițiarul din Berceni”. Acesta face și un rezumat al întâmplărilor. „Individ de 35 de ani, ne-a abordat din iulie, a început să vorbească cu minora noastră de 14 ani. Aparent este de la Tineretul Național Liberal, a făcut niște propuneri indecente. Le-a șters înainte ca noi să apucăm să le salvăm”, spune „Justițiarul din Berceni”, care recunoaște că nu are dovezi că „s-a consumat infracțiunea de racolare de minori”.

Contactat de Jurnal bihorean, Bogdan Pater susține că este nevinovat. „Am avut o conversație cu o persoană, care s-a dus într-o zonă de «daiting». Ulterior mi-a atras atenția că are 15 ani. Reacția mea a fost ok, nu se cade să ieșim”, a explicat Pater. El a spus că minora l-ar fi contactat ulterior și i-ar fi spus că din punctul ei de vedere ar fi ok să se întâlnească. „A fost o conversație între doi oameni, nimic dubios. Când am ajuns la locul unde am agreat să ne vedem, ea a întrebat dacă vreau să intru la ea în casă. Am zis că nu, să stăm de vorbă. Am făcut cinci pași pe stradă și m-am trezit cu băieții (n.red. „Justițiarul din Berceni”). „Am fost prost că m-am pus într-o situație în care puteam să nu fiu”, a conchis Bogdan Pater. El nu a știut să spună dacă această întâmplare va avea urmări la partid, însă spune că încă nu a anunțat TNL-ul cu privire la filmulețul de pe YouTube. Politicianul a ținut să precizeze și că e de acord cu schimbările din Codul Penal, cele propuse de autorul filmulețului, motiv pentru care și-a și notat propunerea acestuia.

De la Cercetași la TNL

„Sunt blogger, trainer, de profesie inginer, dar înainte de toate un voluntar implicat în comunitate, dedicat ideii de a schimba în bine lumea în care trăiesc. În ultimii ani am fost activ implicat în campanii de comunicare online pentru evenimente, companii și asociații de tineret”, se autocaracteriza Bogdan Pater la un moment dat. Acesta este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara, licențiat în Calculatoare și Tehnologia Informației. În PNL are o vechime de aproape 20 de ani, timp în care a condus și organizația de tineret TNL Bihor. El a fost și membru al Organizației Naționale a Cercetașilor din România, unde a activat din 2002 și unde spune că a „dezvoltat abilități specifice, cum ar fi conducerea, capacitatea de a lucra în echipă, empatizând cu problemele altor oameni și încercând să le rezolv”.

preluare integrală de pe bihon.ro

Articolul precedentPeste 450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie-februarie
Articolul următorCumpărătorii britanici fac stocuri de lenjerie groasă, mănuşi şi halate, pentru a se pregăti pentru o iarnă cu preţuri mari ale energiei