Avocata ofiţerului Paul Filimon din Oradea, căruia i-au fost accesate ilegal datele din interiorul Poliţiei, a fost ameninţată, joi, la 12 ore după ce Recorder a publicat investigaţia. Femeia a depus plângere penală şi afirmă că nu se teme, deşi are acasă doi copii mici. 

Recorder anunţă, joi seară, că avocata ofiţerului Paul Filimon a fost ameninţată, de pe un telefon cu număr ascuns.

Incidentul a avut loc la mai puţin de douăsprezece ore după publicarea investigaţiei în care poliţistul din Oradea a expus presiunile la care a fost supus chiar din interiorul Poliţiei Bihor.

”Am depus deja o plângere care urmează să ajungă la Parchet. Vreau să-mi publicaţi inclusiv numele, pentru ca aceşti indivizi să ştie că nu-mi este frică. Sunt o femeie cu doi copii mici acasă şi nu vreau să ajung să mă uit în spate când merg pe stradă. Nu e normal! O să merg până în pânzele albe pentru a afla cine a fost în spatele acestui telefon”, a declarat pentru Recorder avocata Raluca Todoruţ.

Potrivit acesteia, joi, la ora 07.52, după apeluri insistente primite de la un număr anonim, a răspuns la telefon şi a fost abordată de o voce cu un ton ameninţător: ”Ai grijă pe cine reprezinţi la Poliţia Oradea, pentru că iei bătaie!”.

Un poliţist din Oradea reclamă că datele sale personale au fost accesate ilegal, de către colegi din Poliţie, în interesul unui om de afaceri din oraş cu a cărui soţie a avut un conflict, într-o parcare.

El susţine că, de atunci, a fost cercetat disciplinar şi că a ajuns să se teamă pentru integritatea sa şi a familiei, dar şi pentru libertatea sa.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că a cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române să facă urgent verificări în acest caz, transmiţând ”tuturor celor care deţin funcţii de comandă, la orice nivel sau structură, că este datoria lor să sprijine şi să protejeze poliţiştii oneşti, indiferent de numele şi influenţa persoanelor cu care se confruntă”. (sursa)

Articolul precedentDe la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie pentru toate tranzacţiile între firme
Articolul următorÎncep procedurile pentru a doua etapă de admitere la liceu / Se adresează elevilor nerepartizaţi după prima etapă / Repartizarea, în 11 august