Ce nu știai despre orașul tău preferat? – ne scrie un cititor BihorNews.ro? Oradea pare un oraș din Occident, dacă n-ai văzut niciodată un oraș din Occident, spune acesta.

O nouă dovada? Piața Unirii și Pasajul Vulturul Negru.

Dacă despre bezna turistică și periculoasă din Piața Unirii am mai scris și noi, cititorul nostru ne aduce acum exemplul Pasajului Vulturul Negru:

Apropo. În orașul super-turistic, Pasajul emblematic Vulturul Negru a stat toată săptămâna în bezna. Primăria nu a pornit iluminatul public. Poate în weekend?…

Faptul că Piața Unirii din Oradea a fost prost gândită de o administrație fără viziune (regimul gândirii unice a domnului Bolojan!), nu e o noutate – ne scria în iulie o cititoare, mamă a doi adolescenți. Faptul că a înghițit, la propriu, milioane de euro, nu mai e o știre – continua aceastaBanii îngropați, nu-i așa, sunt tare greu de luat la puricat… La fel ca și destinațiile lor.

Totuși, pentru părinții și copii din Oradea, destinația europeană a vieții…, Piața Unirii reprezintă mai mult. Ea este UN PERICOL! Pericolul de a fi agresați, bătuți, tâlhăriți sau, Doamne ferește, mai rău.

Ce a făcut Primăria după valul recent de tâlhării? (n.r. din luna iulie) Pe scurt (și pe lung), NIMIC. Un mare, întunecos și periculos NIMIC.

FACEȚI LUMINĂ ÎN PIAȚA UNIRII – cerea cititoarea noastră, îngrijorată de faptul că actualul hal al Pieței nu este altceva decât o invitație pentru tâlhari!

Mi se strânge inima de fiecare dată când îmi spun că merg în Centru. Știam că suntem un oraș cât de cât sigur, dar acum tot mereu aud de cazuri de copii bătuți sau tâlhăriți. A ajuns să fie mai sigur seara aici, în cartier. Măcar ne știm între noi… Chiar e așa de greu să facă un pic de lumină?

Articolul precedentRaed Arafat, ”specialist” în avioane, elicoptere, incendii, pandemii și, evident, arme nucleare tactice!…
Articolul următorOPINII. Florian Sîrca: 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗱 𝗯𝗶𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀𝗮̆-𝘀̦𝗶 𝘀𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶𝘇𝗲𝘇𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗶𝗽𝗼𝘁𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝗱𝗼𝗯𝗮̂𝗻𝗱𝗮̆ 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮̆, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗿𝗲𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝗻𝗼𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁 𝗰𝘂 𝗱𝗼𝗯𝗮𝗻𝗱𝗮̆ 𝗳𝗶𝘅𝗮̆, 𝗽𝗲 𝗼 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺𝘂𝗺 𝟯-𝟱 𝗮𝗻𝗶