Libertatea: Un angajat din Oradea, cel mai important oraș din județul Bihor, câștigă în medie circa 3.340 de lei net pe lună, potrivit datelor furnizate de Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs. Astfel, lefurile din municipiul Oradea se situează atât sub media națională de 3.721 de lei, comunicată de Institutul Național de Statistică, cât și sub media altor orașe mari, deși județul Bihor a atras investiții mari în ultimii ani.

Aproape 60% dintre orădeni au venituri cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei net pe lună, conform datelor.

Concomitent, un procent de 22,8% câștigă între 4.000 și 7.000 de lei net pe lună, iar 6,3% au venituri lunare de peste 7.000 de lei net pe lună.

Domeniile din Oradea plătite cel mai bine

Management – în medie 5.557 de lei net

Project management – în medie 5.300 de lei net

IT Software – în medie 4.600 de lei net

Domeniile plătite cel mai prost

Pază și protecție – în medie 2.000 de lei net

Chimie/Biochimie – în medie 2.000 de lei net

Relații Publice – în medie 2.100 de lei net

Top joburi

Director de tehnologie – 11.115 lei net în medie

Medic – 8.000 de lei net în medie

Director general – 8.000 de lei net pe medie

Cele mai mici salarii

Responsabil curățenie – 1.500 de lei pe lună

Croitor – 1.600 de lei în medie

Agent de pază – în medie 1.600 de lei

„Județul Bihor a atras investiții străine enorme în ultimii ani. Cu toate acestea, nivelul salarial mediu pe județ nu a crescut semnificativ. Într-adevăr, în Oradea, media salarială este mai mare, dar asta doar pentru că toate câștigurile mari sunt concentrate aici, în timp ce în zonele rurale oamenii lucrează în producție, unde salariile sunt mult mai mici”, spune Bogdan Badea, directorul executiv al eJobs, cea mai mare companie de recrutare de forță de muncă din România.

Cererea de forță de muncă este crescută atât în Oradea, cât și în restul județului. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 4.000 de locuri de muncă doar în Oradea, potrivit oficialului eJobs.

Citeşte întreaga ştire: Salariile din Oradea, sub media națională, deși cererea de angajați este mare. Aproape 4.000 de posturi disponibile în oraș

Articolul precedentCum arată piaţa învăţământului privat din România. Şcolile private, o alternativă din ce în ce mai căutată de părinţi
Articolul următorVasile Ernu. ”Care este lecția lui 1 Mai? Una simplă: Ca să fii cu adevărat cât de cât liber, trebuie să lupţi nu doar pentru drepturi politice, ci şi pentru drepturile sociale şi economice”