Ucrainenii cer explicații României, după un incident petrecut pe Arena Națională » A fost contactată Ambasada.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, vrea „clarificări” după ce fanii n-au fost lăsați să intre la meciul cu Austria cu steagul Crimeii.

Astfel, cei doi bărbați au adus două steaguri. Unul pe care scria „Kiev”, altul – „Crimeea e Ucraina”. Serhiiovici povestește că, la vederea ultimului, aceștia au fost trași deoparte și fotografiați. „Ni s-a spus că nu pot introduce banner-ul, fiind politică”, povestește el. Tot el spune că oamenii legii au fost de neînduplecat, nici când bărbații au arătat imagini de pe Google Maps cu harta Ucrainei.

Ce zice Jandarmeria

„Ministrul de externe Dmitro Kuleba a contactat de îndată Ambasada Ucrainei în România pentru a lua legătura cu partea română și a clarifica situația”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko.

Cum la intrare sunt două controale, ale voluntarilor UEFA și ale Jandarmeriei Române, Gazeta Sporturilor a contactat Jandarmeria, identificată în presa ucraineană drept „poliția din România”.

“Regulile privind accesul pe stadion au fost stabilite de către organizator, care a interzis afișarea de bannere sau steaguri cu mesaje politice sau care incită la discriminare ori ură națională. Unul dintre suporterii ucraineni avea un steag pe care era un mesaj în limba engleză și o hartă. 

Având în vedere că mesajul nu respecta regulile stabilite și aduse la cunoștința spectatorilor la momentul cumpărării biletelor, a fost depozitat de către voluntari în locurile special amenajate și înapoiat suporterului la încheierea meciului” este explicația oficială a Jandarmeriei. (sursa)

Despre PERSECUȚIILE la care sunt supuși românii din Ucraina, dar și despre complicitatea fostului guvern PNL condus de Ludovic Orban, puteți citi aici, aici, aici, aici și aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.