Fundația ”Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” a reușit să distribuie în 99 de unități administrativ-teritoriale (din 101) cele 100.000 de măști achiziționate de Consiliul Județean Bihor pentru protecția elevilor și profesorilor la inițiativa vicepreședintelui Ioan Mang.

Singurele două primării care nu au preluat materialele au fost cele din comunele Lazuri de Beiuș (PNL) și Căbești (PNL).

Trebuie precizat că în municipiul Oradea, măștile au fost distribuite în școlile speciale din subordinea Consiliului Județean.

”Aș dori să le mulțumesc tuturor primarilor din județul Bihor care au dat dovadă de responsabilitate și au înțeles cât de important este ca elevii și profesorii să înceapă în siguranță noul an școlar. Din nefericire, România a fost lovită nu doar de pandemia de COVID-19, dar este puternic afectată și de incompetența și aroganța Guvernului PNL, care nu a făcut nimic pentru a asigura un proces de învățământ desfășurat în condiții de siguranță sanitară și competență educațională. Tocmai de aceea Consiliul Județean a trebuit să intervină și să ajute școlile și familiile din Bihor”, a declarat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Consiliul Județean Bihor a achiziționat prin Fundația ”Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” 100.000 de măști de bumbac reutilizabile cu pliuri în față și tifon în interior, conform recomandărilor specialiștilor Organizației Mondiale a Sănătății. Valoarea achiziției a fost de 170.000 lei (1,7 lei/mască). (sursa)

Articolul precedentEuropa, primul continent neutru din punct de vedere climatic. Ce înseamnă aceasta și cum se va realiza: 1 mld. de euro, puși la bătaie
Articolul următorOMS: Sunt șanse mai mari să câștigați la loterie decât să scăpați de infecția COVID-19