Bihoreanca Iolanda Anamaria Babău, originară din Beiuș, s-a remarcat în ultimul an prin rezultate excepționale obținute pentru România la marile competiții de Miss ale lumii. În aprilie 2021, Iolanda a ocupat locul doi la concursul Miss Europe, organizat în Liban, pentru ca în iunie să câștige titlul de Miss Elite Popularity la Cairo. Anul acesta, bihoreanca noastră a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume la concursul Miss World Next Top Model 2022.

Vestea despre noua performanță a Iolandei Anamaria Babău a fost primită cu mult entuziasm de către cititorii noștri, astfel încât BihorNews.ro a decis să îi adreseze câteva întrebări, pentru a o cunoaște mai bine. Aflată în Dubai, unde se pregătește deja pentru noi reușite, Iolanda s-a arătat extrem de încântată să discute, online, cu noi.

Știm că în ultimii ani ai locuit la București, după care ai ales să te muți în străinătate. De ce Dubai? Ce oferă acest oraș și mai ales ce îți oferă ție, pentru planurile tale?

Îmi oferă mai multe oportunități în domeniul modeling, acting, precum și pe partea de organizare de evenimente în domeniul fashion.

Ai plecat de multă vreme de acasă, cum se spune și nu ai, probabil, vreme să revii atât de des pe cât ai vrea. Îți e dor de Beiuș? Ce îți lipsește cel mai mult de acasă?

Bineînteles că îmi este dor de Beiuș. Cel mai mult îmi  lipsesc familia, aerul curat și mancarea de acasă.

Mama ta, Stela Babău este la rândul ei o doamnă care a bifat multe reușite profesionale, atât în afaceri, cât și în administrație sau în politică. În ce fel te-a influențat modelul ei?

Mama m-a influențat pozitiv, fără discuție. La fel și tata și le sunt recunoscătoare la amândoi. În primul rând, cred eu, la nivel de principii. Faptul că nimic nu se obține ușor, fără muncă sau răbdare. Că, odată ce am stabilit un obiectiv, trebuie să învăț, să mă dezvolt, sa arat competență în ceea ce fac. Apoi, munca în echipă. Nimeni nu se dezvoltă în vid, în gol. Și, nu în ultimul rând, am învățat de la mama importanța sincerității!

De ce este necesar pentru o tânără frumoasă și inteligentă să plece din țară pentru a se realiza? Crezi că plecarea este singura soluție, sau depinde de circumstanțele fiecăruia?

Consider că depinde de circumstanțele fiecăreia. Mi-am dorit mult să raman în țară, însă din nefericire în perioada pandemiei Covid nu erau destule oportunități în domeniul droit de mine.

În vremurile noastre, mulți critică concursurile de Miss, spunând că se concentrează doar pe aspectele exterioare, uneori superficiale și oferă tinerelor fete modele greu de urmat. Crezi că ele sunt relevante pentru lumea în care trăim și cum se împacă aceste competiții cu încercarea de a echilibra, mai ales la nivel profesional, dar și social, balanța între femei și bărbați?

În concursurile de frumusețe contează foarte mult și personalitatea și atitudinea, nu doar față de juriu ci și față de celelalte concurente. Femeia reprezintă sexul frumos, dar asta nu înseamnă ceva superficial. Legat de femei și bărbați, e normal că ar trebui să avem drepturi egale, însă și să ne completăm reciproc. E ceva de gândit, cred eu…

Ai o formă fizică de invidiat, dar și o stare de spirit excelentă? Care este secretul tău?

Fac sport zilnic câte o oră, mănânc sănătos după o discuție cu un nutriționist și practic meditația care, spiritual, este foarte benefică.

Poți să ne spui câteva cuvinte despre parcursul tău școlar și profesional?

Am studiut liceul în Beiuș, la Colegiul Național Samuil Vulcan. În continuare am absolvit Academia de Studii Economice din București, fiind licențiată în Relații Internaționale și având un master în Diplomație. Am făcut și voluntariat în perioada studenției fiind Vicepreședinte AIESEC București.

După absolvire, o perioadă de timp am lucrat în domeniu în Ministerul Sanatatii și în Ministerul Economiei. Și am reprezentat România la Bruxelles, în mai multe ocazii, ca și Consilier Afaceri Europene.

Vorbesc patru limbi străine și momentan studiez limba arabă.

De ce consideri tu că are nevoie o tânără femeie pentru a reuși în mileniul trei?

Consider că ar trebui să fie ambițioasă, determinată și să știe unde își dorește exact să ajungă.

Pentru fetele care ar dori să îți urmeze exemplul, ce sfat le-ai putea oferi?

Să se înarmeze cu răbdare și să facă în fiecare zi pași către împlinirea visului lor.

Plănuiești să revii în România, sau te vezi locuind pe termen lung în străinătate?

Înca nu am planificat acest lucru. Depinde de mulți factori

Articolul precedentCinci focare noi de pestă porcină africană în Bihor
Articolul următorDerby-ul Rablelor, concerte Jador, Jo, Cipri Popescu, peste 120 de meşteri populari şi anticari din România, Ungaria şi Slovacia. Începe Târgul Corvinilor în Lugaşu de Jos!