Peste 120 de meşteri populari, producători şi anticari din România, Ungaria respectiv Slovacia şi-au anunţat prezenţa la noua ediţie a Târgului Corvinilor care se va desfăşura în perioada 21-24 iulie în Lugaşu de Jos, pe platoul de lângă drumul naţional DN1- E60.

Evenimentul din acest an este organizat de Primăria comunei Lugaşu de Jos, Asociaţia Viitorul Regiunii Crişurilor respectiv Asociaţia Pro Valea Crişului Repede (Pro Sebes-Körösvölgy Egyesület) care au pregătit vizitatorilor un program ca de festival pentru cele patru zile ale târgului.

Vor fi jocuri de artificii, vor urca pe scenă ansambluri şi artişti de muzică populară, dar şi vedete precum JO, a cărei ultimă piesă, lansată pe 15 iulie, a devenit deja virală pe internet! La fel de cunoscuţii Jador, Cipri Popescu şi Kiss Music Band fac parte din lunga listă de artiști care vor fi prezenți la eveniment.

Duminică după-amiaza, pe platoul Târgului Corvinilor se anunţă încă un spectacol de senzaţie: Derby-ul Rablelor, un concurs destinat maşinilor funcţionale, dar ieşite din uz, şi la care până acum s-au înscris 10 proprietari de „rable” din tot judeţul.

Târgul Corvinilor din Lugaşu de Jos a fost înfiinţat pe baza ordinului regal al lui Matei Corvin în 1470 şi reluat în 2017 după o pauză de aproape 100 de ani, devenind cel mai mare eveniment de acest gen de pe Valea Crişului Repede.

Pe scena evenimentului vor urca: Jador (sâmbăta), Jo (duminica), Cipri Popescu, Grupul Vocal Romina Nemeş, Ansamblul Folcloric Auşana, Kiss Music Band și Program folcloric organizat şi filmat de Hora TV susţinut de: Antonia Costache, Monica Blaga, Cristi Mihoc, Romina Nemeş, Viorica Marc Bulzan, Irina Mihoc, Narcisa Szoros, Remus Bondar, Viorica Bradea, Florica Ruja, Andrei Corb, Aurica Vaida, Florin Rosian.

Articolul precedentInterviu cu beiușanca Iolanda Babău, câștigătoarea Miss World Next Top Model 2022
Articolul următorEU.observer: Cine sunt spionii Rusiei la Bruxelles? / Zeci de europarlamentari pro-Rusia, ”veriga slabă” din sistemele de securitate ale instituțiilor europene