Vineri avem o zi cu instabilitate și ploi în mai multe reprize. La început o să plouă la munte, în Transilvania, local în Crișana, Maramureș și Moldova, iar mai târziu ploile se vor extinde în Muntenia, Dobrogea și în nordul Olteniei.  

Temperaturile scad în cea mai mare parte a țării. Se vor atinge 21 de grade în Moldova și 32 de grade în sudul Munteniei.

Vremea în țară

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici se anunță soare și vreme bună în prima parte a zilei, însă mai târziu, vor fi averse, fenomene electrice și vântul va crește în intensitate. Temperaturile scad ușor și vor fi cel mult 31 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Se vor strânge cantități mari de apă, mai ales în zonele de munte și se răcorește.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vor fi perioade cu soare, dar și înnorări și ploi zgomotoase. Maximele în scădere față de joi, se vor situa între 21 de grade la Piatra Neamț și 27 de grade la Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se face mai răcoare. O să plouă și vorbim tot despre averse zdravene și manifestări de instabilitate, condiții de grindină și intensificări de vânt.

În ținuturile vestice ploile apar mai ales în zonele de munte. În rest găsim soare, atmosferă plăcută, iar temperaturile pierd 3-4 grade față de ziua trecută.

În Transilvania dimineața este ceață în unele zone, iar mai târziu va crește instabilitatea. Vor fi ploi zgomotoase și se pot strânge cantități mari de apă într-un timp foarte scurt. Nu lipsesc descărcările electrice și vor fi condiții de grindină.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă plăcută. Mai spre seară se înmulțesc norii și vin câteva averse în nordul și în nord-estul Olteniei.

Și în ținuturile sudice ploile vin mai ales în a doua parte a zilei, cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Până atunci avem vreme mai bună și maxime de până la 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București temperaturile scad, însă rămân ridicate pentru luna septembrie. Maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Vor fi perioade cu soare, dar și înnorări și averse, mai ales în a doua parte a zilei.

Vremea la munte

La munte vremea rămâne instabilă și se răcorește. La începutul zilei o să plouă în cea mai mare parte a zonei montane, apoi mai ales în masivele sudice, pe unde vor fi și descărcări electrice. În Carpații Meridionali și de Curbură cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp, iar vântul va prinde putere în timpul ploilor.

Vremea la mare

Pe litoral se anunță o zi caldă și destul de bună. Spre seară se înnorează, apar ploi trecătoare și vântul va crește în intensitate după-amiază. Pe plajă se ating 26-27 de grade, iar apa mării va avea cel mult 23 de grade.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentSalariul minim va crește de la 1 octombrie la 3.300 de lei, iar în construcții ajunge 4.500 de lei
Articolul următorRomânia închide spațiul aerian în nordul Dobrogei. Măsurile au fost luate pe baza intensificării atacurilor rusești