Executivul a aprobat, joi, un proiect de hotărâre privind înfiinţarea şi administrarea Registrului Naţional al Datelor de Contact, relatează Agerpres.

„Prin această Hotărâre se creează cadrul legal pentru înfiinţarea şi administrarea Registrului Naţional al Datelor de Contact, contact.gov.ro, o platformă naţională în care se înregistrează datele de contact ale tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice din România. Înfiinţarea acestei platforme este necesară în vederea accesului mai facil al cetăţenilor la datele de contact ale instituţiilor şi autorităţilor publice. Crearea unui registru naţional al datelor de contact are rolul de a îmbunătăţi calitatea, eficienţa şi controlul interacţiunilor dintre administraţia publică şi cetăţeni, mediul de afaceri şi societatea civilă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Această instituţie va fi administrată de Secretariatul General al Guvernului, care va asigura şi suportul tehnic.

„În termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, toate autorităţile şi instituţiile publice din România au obligaţia înrolării în platforma contact.gov.ro”, se precizează în comunicat. (sursa)

Articolul precedentKelemen Hunor şi Peter Szijjarto merg la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Oradea / Restricții de circulație
Articolul următorFlorian Bodog: Despre majorările salariale și digitalizarea sistemului medical