Autoritățile au transmis, luni seara, câteva „clarificări” referitoare la platforma de programare pentru vaccinare, după ce mai mulți medici au semnalat că nu se pot înscrie. 

În acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I, adică acele persoane care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social, fie că este vorba despre sistemul public sau de cel privat.

Autoritățile precizează însă că pentru etapa 1 înscrierile se realizează la nivelul persoanelor juridice. Mai exact, fiecare instituție își desemnează niște responsabili care să facă programarea centralizat pentru personalul care dorește să se vaccineze. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentați în Manualul de utilizare. Prin urmare, înscrierile nu se fac individual, ci de către instituțiile unde lucrează persoanele respective.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat luni că a fost deschisă pagina de internet unde românii se pot programa pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19. 

Cine se poate programa pentru vaccin

Potrivit datelor transmise de autorități, în prima fază se pot programa pentru vaccin cei din domeniul sănătății și social – sistem public și privat:

a) personalul din spitale și unități ambulatorii, respectiv personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal

administrativ, securitate și pază și alte categorii;

b) personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU;

c) personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară;

d) personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății;

e) personalul din serviciile stomatologice;

f) medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical;

g) paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare;

h) personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale;

i) personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu;

j) personalul din serviciile de sănătate publică și anume din Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică;

k) personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;

l) personalul din centrele de dializă și transfuzii;

m) personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare. (digi24.ro)

Articolul precedentCseke Attila: Autostrada Transilvania trebuie construită până la Braşov
Articolul următorAdeverinţa de vaccinare nu îi scapă pe români de restricţii: ‘Nu este de natură să producă efecte juridice’