Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, a declarat că aşteaptă să se termine congresul pentru desemnarea conducerii liberale astfel încât energia politicienilor să se concentreze asupra programului de guvernare – scrie printreranduri.net.

Eu o să trec peste declaraţiile de campanie internă, pentru că avem o ţară de guvernat. Aştept să îşi termine PNL congresul şi să ne apucăm de treabă cu toată energia şi să vad că au toţi un singur focus – programul de guvernare„, a scris deputatul, pe Facebook.

Practic, Moşteanu ne spune că la ora asta, nu se guvernează în România, peneliștii fiind mai preocupați de luptele interne din partid, decât de asigurarea unei guvernări eficiente și coerente.

Când însuși liderul deputaților USR spune asta (nu e totuși oricine, ci e lider de grup care susține guvernarea), înseamnă că știe el ceva!

Ce uită însă să ne spună este că și la USR e fix aceeași situație. Și în ograda useristă, ca și în PNL, toate energiile se concentrează pe împărțirea funcțiilor și a puterii în partid. Așa că nici ei nu prea se gândesc la guvernare și cu atât mai puțin și fac ceva în acest sens.

Dacă PNL și USR se apucă „de treabă cu toată energia” abia din Octombrie (congresele celor două partide fiind la sfârșitul lunii Septembrie/începutul lui Octombrie), înseamnă că România a pierdut aproape un an, înseamnă că românii au pierdut un an în care se puteau face foarte multe, dar s-a făcut extrem de puțin (sau chiar nimic din Programul de guvernare)! Și asta pentru simplul fapt că cei de „dreapta” nu au guvernat ci s-au luptat între ei. Ah, să nu uităm desigur, că s-au mai luptat și cu pandemia COVID-19! Pandemie pe care au reușit să o învingă (fără niciun merit) la sfârșitul lunii Mai! Ura!!!

Deunăzi, un amic de „dreapta” recunoaștea că începe deja să îi pară rău după guvernarea PSD. Până se apucă să guverneze, cred că cei de „dreapta” nu vor avea nici sprijinul propriului electorat…

PS. Între timp, Cîțu l-a dat afară (din senin) pe colegul său de partid, Nazare, ministrul finanțelor. Motivul? Întârzierea unor proiecte, împotmolirea luptei cu evaziunea fiscală. Care proiecte? Nimeni nu știe decât povestitorul Cîțu.

Dacă această explicație puerilă ar veni de la altcineva decât cel care ne spunea că românii sunt fericiți, că nivelul lor de trai a crescut, că prețurile sunt mai mici și economia bubuie poate l-aș fi crezut. Venind însă de la Cîțu, e greu de crezut minciuna cu evaziunea fiscală, mai ales că nici el nu a făcut nimic împotriva ei pe vremea când a fost ministru al finanțelor în Cabinetul Orban.

Adevărul îl aflăm, pe surse, din presă: în războiul intern din PNL, ministrul Nazare nu ar fi fost de acord cu alocarea preferențială pentru fidelii lui Cîțu. Nazare spune că a fost dat afară pentru că nu făcea parte din „echipa” care trebuia. QED. (printreranduri.net)

Articolul precedentGuvernul scandalagiilor se ceartă pe ciolan. Iohannis veghează…
Articolul următorNiciun rând scris pe PNS, niciun proiect pe bani europeni demarat, niciun euro pentru agricultură în PNRR! E bine așa?