Comunicat de presă începere proiect

„Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii si cadrele didactice din Comuna Țețchea, județul Bihor”,

Cod SMIS 2014+ 145035

UAT COMUNA ȚEȚCHEA, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 30.12.2021 proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii si cadrele didactice din Comuna Țețchea, județul Bihor”, Cod SMIS 2014+ 145035,  în baza contractului de finanțare nr. 796/30.12.2021, încheiat între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și UAT COMUNA ȚEȚCHEA.

Proiect cofinanțat dinFondul European Dezvoltare Regională – REACT-EU prin ProgramulOperațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivele generale ale proiectului:

  • Sprijinirea ameliorării efectelor provocatede criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecințelor sale sociale.
  • Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată prinasigurarea disponibilității echipamentelor/ dispozitivelor de protecție si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încâtse impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ de stat in vederea obținerii următorului rezultat:
  • Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 in sistemul publicde educație preuniversitară.
  • Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecție necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condițiilorigienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ, in mod direct, pentru prevenireainfectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăți capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.
  • Protejarea sănătății populației prin limitarea răspândirii virusului/infecției SARS-COV-2 la nivelul Unităților de Învățământpreuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Țețchea, ca urmare a asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context –condiții obținute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate așteptate):

  • Dotarea Unităților de învățământpreșcolar de stat de pe raza UAT Comuna Țețchea cu echipamente de protecție, dispozitive medicale mobile destinate asigurăriicondițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândiriipotențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2(Masca de protecție;Mănuși de protecție;Poarta detectare temperatura umana;Cos de gunoi cu pedala;Viziera de protecție;Termometru non contact;Covoraș dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm);Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant;Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor;Dispenser automat săpun lichid cu senzor;Săpun lichid;Gel dezinfectant de mâini;Igienizant de suprafețe).

Beneficiarii direcți ai proiectului:

Populația școlarăși cadrele didactice de pe raza U.A.T. Țețchea, după cum urmează:

a) Școala Gimnazială Nr.1 Hotar – sat Hotar, comuna Țețchea

b) Școala Gimnazială Nr.2 Țețchea – sat Țețchea, comuna Țețchea

c) Școala Primară Nr.1 Telechiu – sat Telechiu, comuna Țețchea

Beneficiarii indirecți ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătății populației ca urmare a consolidării capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ teritoriale de a limita, prin acțiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecției SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 724.872,61lei, din care:

  • Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  – 720.312,61lei
  • Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA – 4.560,00 lei

Proiectul se implementează de către beneficiarul UAT Comuna Țețchea reprezentată legal de către dl primar Florin Aurel CAZAN.

Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

Date de Contact:

UAT COMUNA ȚEȚCHEA

CIF:4705942, cu sediul în Comuna Țețchea,

str. Principală nr. 90, județul Bihor, România,

Tel:0735171175, e-mail: tetcheaprimaria@gmail.com

Articolul precedentEste oficial: De la 1 februarie se aplică reduceri mai mari la energie. PSD a insistat ca tăierile să se aplice și pentru facturile din ianuarie, însă ministrul Justiției (PNL) nu a dat undă verde pentru prevederi retroactive
Articolul următorSALARIUL SPECIAL și NESIMȚIT al lui Cioloș: ”Eu sunt la Bucureşti; din octombrie până acum, la Bruxelles nu am fost deloc, am fost de două ori la Strasbourg.” Deci când a lucrat la Parlamentul European?