Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, joi seară, că ”sunt foarte mulţi de dacă” pentru a ajunge în situaţia ca preşedintele Klaus Iohannis să preia conducerea Consiliului European. ”Ar fi onorant”, susţine Stroe, însă trebuie îndepliniţi foarte mulţi paşi până acolo, transmite News.ro.

”Sunt foarte mulţi de dacă pentru a ajunge în situaţia de a ocupa această funcţie extrem de importantă în arhitectura europeană. Evident că ar fi onorat şi important pentru România să aibă un reprezentant la acest nivel, dar pentru a se îndeplini acest lucru e nevoie de foarte multe lucruri”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Ionuţ Stroe, întrebat fiind despre scenariul ca preşedintele Klaus Iohannis să preia conducerea Consiliului European.

Stroe este de părere că şeful statului ”are suficientă recunoaştere, experienţă europeană, expertiză”, dar sunt evoluţii ”extrem, extrem de îndepărtate”.

”Eu cred că în acest moment, preşedintele Iohannis, după cel mai lung mandat ca şi preşedinte de ţară membră UE, are suficientă recunoaştere, experienţă europeană, expertiză pentru a ocupa această funcţie la nivel european (…) Vorbim de evoluţii extrem, extrem de îndepărtate”, a adăugat Stroe.


citește și: OPINII. Fantezii peneliste cu demisia lui Iohannis. De ce scenariul plecării la șefia Consiliului European are șanse spre zero


Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European care ar putea reveni României, şeful Executivului precizând că este o şansă reală, pentru că avem un culoar bun, iar Iohannis ar putea prelua această poziţie în luna mai. Premierul a mai arătat că el face propunerea de comisar european şi că ţara noastră nu poate avea acelaşi portofoliu de comisar ca cel deţinut în prezent, pe Transporturi. (sursa)

Articolul precedentSimion și Șoșoacă au fost alungați cu huiduieli de transportatorii care protestează la intrarea în București: „Au vrut să spargem baricada cu jandarmii, dar noi suntem pașnici”
Articolul următorFlorian Bodog: Despre deblocarea posturilor în Sănătate, plata datoriilor, fondurile pentru medicii de familie și concediile medicale