PSD a prezentat joi strategia pregătită pentru creșterea natalității în România. Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă și anunță că până la finalul acestui secol, în România ar putea fi doar 12 milioane de locuitori, față de aproximativ 16, câți sunt în prezent.

“Acum, în România, avem undeva între 1,6 și 1,7 și acest lucru ne va duce în perioada următoare la o scădere constantă a populației cu o proiecție pentru anul 2050 de aprox. 16 – 16,5 milioane de locuitori, iar până la finalul acestui secol, puțin peste 12 milioane de locuitori.

Diferența între numărul de persoane care mor anual în România și numărul de copii care se nasc în fiecare an este de cel puțin 50.000 de persoane”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

PSD pregătește o strategie pentru stimularea natalității. În acest context, Marcel Ciolacu a vorbit despre o serie de măsuri pe care social – democrații le propun pentru creșterea natalității, dar și pentru o viață mai bună a familiilor din România.

Printre propunerile social-democraților se numără suspendarea ratelor la bancă pentru familiile tinere, pentru o perioadă de timp, acordarea de ajutoare pentru părinți, dar și de servicii medicale. (sursa)

Articolul precedentCum arată SUCCESUL gestionării unui an și trei luni de criză…
Articolul următorAmbasadorul Marii Britanii: Aproape un milion de români au ales să trăiască în UK, în ciuda Brexit-ului şi a lipsei MICILOR!