Scandal la un magazin Lidl din Buzău. Un bărbat a fost bruscat de agenții de pază, după ce a reclamat că a fost înșelat la casa de marcat.

Intervenția agajaților firmei de pază este brutală. Agenții stau cu genunchii pe bărbatul trântit, iar unul îi apasă cu piciorul pe gât și îl ține cu fața lipită de asfalt.

Celălalt îi sucește, apoi, mâna.

De jos, bărbatul imobilizat de agenți, reusește la un moment dat să sune la 112 și cere ajutor: ”Sunt agresat de LEX, în față la LIDL. Vă rog frumos, m-a pus jos, piciorul pe gât!

Până să ajungă poliția, mai mulți martori au intervenit și au reușit să îl elibereze pe bărbat.

Ia mâna de pe el, lasă-l în pace! Ia să vină poliția! Stai ca vine poliția acum. Cine ** ești tu să pui mâna pe el? Dă-i drumul! Ce faci, mă iei și pe mine la bătaie. ”

Bărbatul bruscat de agenți susține că angajații firmei de pază
l-au scos cu forța din magazin, după ce a reclamat că a plătit, la casă, pentru unele produse, alt preț decât cel de la raft.

Leonard Predoiu, bărbatul agresat: ”Pe produs era 30 la sută, pe bon era preț întreg. M-am dus la șeful de magazin. Persoana respectivă a apăsat butonul de panică … au venit niste agenți de pază care au venit la mine, m-au scos afară, m-au trântit, mi-au pus genunchii pe gât, mi-au rupt mâna dupa cum se vede că e in gips.”

Reprezentanții magazinului în fața căruia a fost bruscat barbatul au transmis că regretă cele întâmplate și că verifică situația semnalată.

Reacția reprezentanților Lidl: ”Regretăm situația creată la magazinul nostru din Buzău (…) în care au fost implicați agenții de pază, angajați ai unei firme externe care asigură intervențiile rapide pentru magazinul nostru din Buzău. Verificăm atent situația semnalată și, dacă este cazul, vom lua măsurile care se impun.”

Pe de altă parte, conducerea firmei de pază își apără agenții.

Roxana Pavelescu, reprezentant firmă de pază: ”Echipajele noastre de intervenție au acționat conform fișei postului, deoarece persoana recalcitrantă a refuzat să părăsească locația.”

Poliția face cercetări în acest caz. Bărbatul batut de agenți a fost amendat, pentru că ar fi tulburat ordinea și liniștea publică.

A fost sancționat și martorul care a filmat incidentul.

Anne Marie Vrapciu, Poliția Buzău: ”A refuzat legitimarea, devenind recalcitrant și necooperant. Echipajul l-a imobilizat și l-a condus la sediul poliției.”

Adrian Ionașcu, bărbatul care a filmat incidentul: ”Eu nu am refuzat legitimarea, nu am refuzat sa merg la secție, mi-au pus cătușele, mi-au luat telefonul, mi-au luat portofelul, nu înteleg de ce.”

Singurii care au scăpat, deocamdată, fără o sancțiune în urma incidentului sunt chiar agenții firmei de pază.

Poliţia a demarat cercetări în urma incidentului

Poliţia a demarat cercetări în urma unui incident petrecut miercuri la un supermarket din municipiul Buzău, în care au fost implicaţi câţiva cetăţeni şi agenţi de pază, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

“Ieri, în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un buzoian, în vârstă de 44 de ani, cu privire la faptul că în zona unui hipermarket din municipiul Buzău s-a creat un conflict spontan pe fondul nemulţumirilor sale în calitate de client, nemulţumiri legate de actul comercial, acesta fiind imobilizat de agenţii de pază ai operatorului economic. La faţa locului a fost direcţionat de îndată un echipaj mixt poliţist/jandarm, pentru a verifica cele semnalate şi luarea măsurilor legale. Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit conform Legii 192/2019 şi a procedat la legitimarea şi identificarea apelantului pe de o parte, dar şi a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluţionării cazului” , au precizat reprezentanţii IJP, într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Un alt bărbat, care a filmat incidentul cu telefonul mobil, a fost condus la sediul Poliţiei.

″ Având în vedere că un bărbat căruia poliţiştii i-au solicitat documentele în vederea legitimării a devenit recalcitrant, refuzând cooperarea, acesta a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei. De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Buzău, a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, menţionează reprezentanţii Poliţiei.

Potrivit sursei citate, au fost demarate cercetări atât în ce priveşte nemulţumirile clientului, cât şi cu privire la comportamentul agenţilor de pază şi al echipajului de ordine care a intervenit la faţa locului.

″ Având în vedere imaginile apărute, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acţiunile angajaţilor societăţii de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de purtare abuzivă. Totodată, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice fac verificări cu privire la nemulţumirile apelantului în ceea ce priveşte actul comercial prestat de operatorul economic, în acelaşi timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern şi intervenţia echipajului mixt la faţa locului”, se mai arată în comunicat. (stirileprotv.ro)

Articolul precedentAustralienii nu cedează: ”Domnul Djokovic nu e ținut captiv, e liber să plece!”
Articolul următorMinistrul Energiei: “Suntem dependenți de gazul rusesc. Nu avem suficient”