La doar 10 ani, un puști din Oradea și-a expus zeci de tablouri la muzeul Luvru din Paris. Dragoș sau Micul Picasso – cum este alintat – a avut propria lui expoziție la doar 5 ani, iar de atunci a reuşit să realizeze peste 150 de lucrări, cele mai multe inspirate din natură. După succesul avut la Paris, băiețelul este invitat anul viitor să expună la festivalul de la Cannes, dar și în alte colțuri ale lumii. 

Dragoș și-a expus în cadrul Salonului Internațional de Artă Contemporană din Paris o parte din cele 150 de lucrări realizate de la vârsta de cinci ani. Micul orădean a fost singurul copil printre artiști consacrați din toată lumea.

Dragoș Dobocan, pictor: Am dus 30 de lucrări şi când au văzut parizienii aceste lucrări făcute de un copil au fost uluiţi. 

Daniela Maier, pictor român stabilit în Paris: Îl voi susţine în continuare, pentru că am mare încredere în talentul său. L-am văzut mânuind, cu profesionalism aş putea spune, pensula, în modul în care armonizează culorile şi de aceea îl susţin.

Dragoș a pus mâna prima dată pe o pensulă la 5 ani

Dragoș a pus mâna prima dată pe o pensulă și culori acrilice la vârsta de 5 ani, într-un mic atelier de pictura din Oradea. Atunci a fost momentul în care a știut că iubește sa deseneze, să combine culori și să realizeze adevărate opere de artă.

Alina Pocian, coordonator atelier pictură: Eu am avut emoţii când a spus mama lui Dragoş că are cinci ani şi zic: o să aibă răbdare o oră jumate cât durează atelierul? Păi zice să vedem. Şi chiar a avut răbdare. Picta în picioare atunci, nu pe scaun ca şi acum. Abia ajungea cu capul mai sus de şevalet puţin

Ajuns la Louvre, paznicii i-au refuzat accesul pentru că era prea mic

Când au ajuns în fața muzeului Louvre, paznicii de la intrare i-au refuzat accesul în interiorul clădirii, pentru că este prea mic.

Crina Dobocan, mama lui Dragoș: Am spus păi el este artistul şi au spus nu, nu se poate, aiic nu expun copii, nici nu au voie să intre, cum să expună.

Micul pictor a câștigat simpatia unor artiști din toate colțurile lumii

Expoziția a reunit artiști din toate continentele lumii, iar Dragoș a câștigat imediat simpatia tuturor.

Crina Dobocan, mama lui Dragoș: Odată ce am fost remarcaţi acolo, am fost invitaţi la mai multe expoziţii în Dubai, Republica Dominicană, Argentina, Franţa.

La 10 ani are deja un portofoliu impresionant. Dragoș desenează peisaje din natura, pe care le observa în lungile plimbari sau animale și chiar portrete. (observatornews.ro)

Articolul precedentPeste 1,4 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfinții Mihail şi Gavriil. La mulți ani tuturor!
Articolul următorToţi ochii pe Cluj-Napoca: oraşul atrage investiţii publice şi private de CINCI miliarde de euro în dezvoltarea urbană