La începutul lunii mai, președintele chinez va vizita mai multe țări europene. Europa Liberă a aflat din două surse că va veni în Ungaria după Franța și Serbia.

Două surse independente au confirmat și vizita președintelui chinez la Budapesta. Înțelegem că Xi Jinping va ajunge în Franța pentru două zile pe 5 mai, iar apoi va vizita Belgradul. Vizita în Serbia a fost anunțată de președintele sârb Aleksandar Vučić la sfârșitul lunii februarie, dar acesta nu a menționat data exactă la acel moment. Potrivit informațiilor noastre, președintele chinez va ajunge la Budapesta după Belgrad.


citește și: Polițiști din China vor patrula pe străzile din Ungaria!


Xi Jinping a efectuat o vizită oficială de patru zile în Ungaria în octombrie 2009, în timp ce era încă vicepreședinte al Republicii Populare Chineze. El a fost primit de premierul Gordon Bajnai alături de președintele László Sólyom și au fost semnate cincisprezece acorduri bilaterale.

Xi Jinping sa întâlnit ultima dată cu Viktor Orbán în octombrie anul trecut, la Beijing, la cel de-al treilea forum internațional al inițiativei One Belt, One Road. Președintele chinez l-a numit pe prim-ministrul ungar pe vechiul său prieten și i-a reamintit că în 2024 va fi cea de-a 75-a aniversare a contactului diplomatic dintre China și Ungaria. Potrivit acestuia, cooperarea chinezo-maghiară ar putea fi ridicată la un nou nivel prin profitarea acestei aniversări. (sursa)

Articolul precedent‘Legea Păcănelelor’, adoptată în Parlament. Ce prevede noul act normativ: interdicții, amenzi și taxe mai mari pentru licențe / Ciolacu: Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat!
Articolul următorCriminalul de la Penitenciarul Rahova care a evadat ieri de sub escortă a fost prins la Oradea