Scandalul declanșat artificial în comuna Brusturi de un fost procuror arestat pentru trafic de prostituate, capătă o nouă turnură! Se pare, conform unor surse locale, că unul dintre cei mai vocali contestatari ai primăriței PSD Livia Bârlău, aleasă de două ori primar de cetățeni, este Gavra Radu Daniel, consilier local din partea PNL, urmărit acum de creditori și executori judecătorești pentru datorii de milioane de lei către furnizori. Acesta, spun oamenii locului, s-ar fi gândit că n-ar fi o idee rea să ajungă primar pentru a scăpa, cumva, de aceste datorii. Citiți mai jos.


Reamintim faptul că Livia Bârlău, s-a aflat o vreme sub arest la domiciliu, în urma unei altercații, pe proprietatea soților Bârlău, cu un individ care se prezintă ca fiind fost procuror. Așa cum am scris și noi, conform unor surse locale, în realitate, cel care a provocat scandalul este, spun surse locale, un fost securist a cărui misiune în justiție a încetat după numai doi ani de zile, fiind arestat și condamnat pentru trafic de fete, pe care le scotea din țară, ascunse în portbagajul autoturismului său, prin punctul de frontieră Valea lui Mihai, de care răspundea.

Intrat pe proprietatea familiei Bârlău, individul l-a atacat pe soțul primăriței, care s-a apărat cum a putut, ajutat și de aceasta la un moment dat.  Ceea ce a generat riposta soțului primăriței a fost amenințarea pe care fostul securist a proferat-o la adresa fiicei acestuia, pe care încercase de mai multe ori să o contacteze prin rețelele de socializare, despre care i-a spus că este singură și neprotejată la Oradea.

Între timp, Instanța a admis cererea de desființare a măsurii arestului la domiciliu pentru Livia Bârlău.


Revenind la consilierul local PNL, surse din comună afirmă că este administrator al unei firme, Myristica SRL, deținută de soția acestuia. Împreună, aceștia au avut, până de curând, două farmacii, în localitățile Brusturi și Sârbi, intrate între timp în insolvență. Motivul? Acumularea unor datorii estimate la mai multe milioane de lei, un fel de țeapă…, către un număr de opt creditori și furnizori care, desigur, s-au adresat Instanței.

Executare silită și ascunderea averii

De curând, instanța a decis în favoarea unui dintre creditori, Farmexim SA (alți șapte așteptând să le vină rândul), instituind poprire pe singurul venit declarat de Gavra, indemnizația de consilier local din partea PNL până la suma de 471.000 de lei! Date fiind indemnizațiile lunare ale consilierilor locali, va avea nevoie de multe mandate până va plăti. Și apoi de altele, pentru restul creditorilor!…

Interesantă însă este strategia consilierului PNL care, de la o declarație de avere la alta, a sărăcit!

Astfel, dacă pentru anul 2020 declara terenuri și case în comuna Oșorhei, în 2021 sărăcise total, nemaiavând, practic NIMIC (pe numele lui), iar singurele venituri declarate fiind constituite din indemnizația de la Consiliul Local Brusturi și, trist, alocațiile copiilor…

Menționarea comunei Oșorhei are și ea însemnătatea ei, dat fiind faptul că Gavra, conform oamenilor din Brusturi, nu locuiește de fapt în comuna în care este consilier local și unde se voia primar, ci stă, de fapt, la rude, domiciliul său real fiind, desigur, în Oșorhei.

Oamenii sunt convinși că motivația de a candida la Primărie a fost, de fapt, o încercare de a-și aranja, cumva problemele

În urma acestei situații, mulți cetățeni din Brusturi au ajuns la concluzia că tot scandalul iscat și amplificat artificial în comună nu a fost și nu este altceva decât o încercare, nereușită, de-a lui Gavra de a-și aranja ploile… Mai ales dacă în 2020 ar fi ajuns primar!

Între timp, Livia Bârlău este susținută în continuare de locuitorii din Brusturi.

Așa cum am mai scris, la inițiativa unor localnici, peste 800 de locuitori ai comunei au semnat o listă de susținere, prin care atestă faptul că nu o consideră pe primărița din comună un pericol public, în ciuda afirmațiilor făcute inițial de organele de urmărire judiciare. În total, în comuna Brusturi locuiesc aproximativ 1.800 de cetățeni cu drept de vot.

Oamenii mai spun că dacă așa înțeleg peneliștii să ajungă la putere și să-și rezolve problemele legale și financiare, cel puți la Brusturi vor mai aștepta mult și bine. Cât de bine, se vede deja.

Articolul precedentTrei elevi de 14 ani au venit beți la școală, în județul Bihor / Unul dintre ei, recalcitrant, a fost încătușat de polițiști / Elevul a fost amendat, iar polițiștilor li s-a deschis doar penal pentru purtare abuzivă
Articolul următorCincizeci de magazine Auchan din toată ţara au fost amendate de ANPC cu 750.000 lei/ 14 dintre ele au fost închise temporar/Printre nereguli: fructe şi legume mucegăite, ustensile de bucătărie neigienizate, alimente expirate