gsp.ro: Un jurnalist britanic de origine arabă susține că oficialii qatarieni ar fi mituit 8 jucători ecuadorieni cu 7,4 milioane $ pentru a se lăsa învinși la primul meci al Mondialului.

Într-un turneu final în care acuzațiile de corupție au răsunat din prima clipă, pe 2 decembrie 2010, când Qatarul a câștigat dreptul de a organiza CM 2022 ajutat de membrii corupți ai Comitetului Executiv FIFA, o bombă e lansată chiar înaintea deschiderii Mondialului.

Jurnalistul Amjad Taha, britanic cu origini în Bahrein, director regional al Centrului Britanic de Studii și Cercetare în Orientul Mijlociu, a dezvăluit pe Twitter că oficialii qatarieni ar fi mituit opt jucători ecuadorieni cu 7,4 milioane de dolari pentru ca naționala țării gazdă să câștige primul meci al întrecerii.

Taha susține că ar fi fost aranjat și scorul. 1-0 pentru Qatar, gol marcat în repriza secundă!

„Cinci surse din Qatar și Ecuador au confirmat acest lucru. Sperăm că este fals. Sperăm ca această dezvăluire să influențeze rezultatul. Lumea ar trebui să se opună corupției FIFA”.

Meciul dintre Qatar și Ecuador, cel care deschide CM 2022, va avea loc duminică, de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1. (Theodor Jumătate)

Articolul precedentProiect: Durata vizitelor făcute bolnavilor din spitale, limitată la 30 de minute
Articolul următorCompania minieră din Apuseni cu afaceri și profituri record în vremuri de criză