Administrația Națională de Meteorologie a actualizate avertizările în vigoare până mâine, duminică – 29 august. Pe arii extinse, ANM anunță ploi abundente care pot depăși 50 de litri pe metrul pătrat. Pentru 13 județe a fost emis cod portocaliu de ploi, cantitățile putând să depășească local 90 de litri pe metrul pătrat.

Iată care sunt avertizările meteo aflate în vigoare la acest moment:

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Interval de valabilitate: 28 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și local 40…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse în sud-estul teritoriului.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente
Interval de valabilitate: 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 18:00

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50…90 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.