La începutul săptămânii viitoare, Ungaria va trimite României 1000 de cutii de medicamente favipiravir, care sunt utilizate pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, a anunţat vineri pe Facebook ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, citat de agenția maghiară MTI.

Potrivit lui Péter Szijjártó, al patrulea val al epidemiei a sosit, fără niciun dubiu. “Cei nevaccinaţi pot ajunge foarte uşor în situaţii grave. Acest lucru s-a dovedit la nivel mondial. Ţările cu rate mai mici de imunizare se confruntă cu probleme mai grave”, a formulat ministrul.

În ceea ce priveşte România, necazul “nu a venit singur”, toată lumea a putut auzi săptămâna trecută de teribilul incendiu dintr-un spital, a amintit ministrul. Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României, a precizat Szijjártó.

“În prima etapă, la începutul săptămânii viitoare vom trimite 1000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă şanse bune – în unele cazuri – de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus”, a scris ministrul. Potrivit lui Szijjártó, cu cât apărarea vecinilor este mai eficientă, cu atât mai bine va fi şi pentru noi.

Discuţiile continuă cu privire la alte modalităţi de ajutorare, se arată în postarea lui Péter Szijjártó.  (sursa)

Articolul precedentUn singur pat la ATI liber în toată țara
Articolul următorNepoata penelistului Ion Ștefan “Grindă”, consilier la Ministerul Dezvoltării