Trei presupuşi jihadişti în vârstă de 15, 16 şi 18 ani au fost arestaţi recent în Elveţia pentru posibile planificări de atentate, cazuri legate de anchete pe această temă deja în desfăşurare în Germania, a anunţat sâmbătă Parchetul federal elveţian, relatează AFP.

„Există legături între anchetele elveţiene şi anchetele din Germania, despre care parchetul din Düsseldorf (Germania) a emis un comunicat la 12 aprilie”, a declarat presei Parchetul federal elveţian (MPC).

Vineri, autorităţile judiciare germane au anunţat că patru minori suspectaţi de pregătirea unui atentat „cu motivaţie islamistă” în Germania au fost arestaţi în weekendul de Paşte şi plasaţi în arest preventiv,notează AFP, citată de News.ro.

În Elveţia, doi tineri, un elveţian de 15 ani şi un italian de 16 ani, se află „în detenţie preventivă din weekendul de Paşte” după ce au fost arestaţi în cantonul Schaffhausen (nord), a anunţat sâmbătă parchetul local. Aceştia au fost arestaţi sub suspiciunea de „participare sau susţinere a unei organizaţii teroriste (organizaţia teroristă interzisă Stat Islamic) şi acte pregătitoare în scopul unei omucideri intenţionate”, potrivit aceleiaşi surse.

Ancheta se concentrează în special pe „posibile planuri de atacuri cu explozibili”, a adăugat Parchetul. (sursa)

Articolul precedentIranul amenință cu atacuri țările care ajută Israelul. Iordania a fost avertizată oficial că va fi următoarea țintă
Articolul următorCabinetul de război al Israelului a aprobat riposta la atacul Iranului, probabil împotriva instalațiilor nucleare. Americanii au cerut să fie anunțați înainte de un contraatac