PNRR-ul a fost lansat de Iohannis și de PNL în cadrul campaniei electorale din toamna trecută. Și chiar dacă l-au lansat cu surle și trâmbițe acum aproape UN AN (!!), nici peneliștii singuri, nici peneliștii conduși de useristul Ghinea, nici Iohannis, nici nimeni, nu au reușit să îl finalizeze. După un an, aproape, de la LANSARE!! Deci, au lansat nimic… Mă scuzați, ceva tot au lansat: minciuni!

Iohannis: „Am obţinut pentru România 80 miliarde euro”. Orban:„Vom avea o dezvoltare accelerată”. 

Acum, aflăm că, de fapt, cele 80 de miliarde sunt vreo 29, din care 15 miliarde sunt ÎMPRUMUTURI. O fi bine?…

Mai aflarăm deunăzi că până și biata UE i-a cerut Guvernului să nu se hazardeze și la împrumuturi. Dar nu! Fostul speculant ratat de valută Cîțu – rămas nepedpsit, cum a auzit de împrumuturi și de bănci străine și de bănci intermediare, s-a și grăbit să-și asume împrumutul. PENTRU TRIZECI DE ANI!

Un jurnalist, scrie Ion Cristoiu, i-a cerut președintelui părerea despre un articol din Die Welt despre problemele cu care se confruntă la Bruxelles PNRR-ul nostru. Președintele a răspuns astfel:

„Mi s-a părut puţin foarte unilateral articolul, ca să nu zic mai mult, că nu este de la noi publicaţia şi n-are rost să spunem alte lucruri. Sunt aşa-numite informaţii pe surse, care «se scurg», în ghilimele. Nu se scurge nimic, sunt unii care vor să-şi dea importanţă şi dau informaţii senzaţionale mai departe. Da, PNRR-ul nostru, ştim, am ştiut de la început că nu este perfect”.

În chip surprinzător Klaus Iohannis pune la îndoială seriozitatea și corectitudinea unui articol apărut într-o publicație de prestigiu din Occident. Se vede treaba că e vorba de un articol care n-a fost plasat de SIE contracost într-o publicație din Vest. Dacă ar fost semnat de SIE sub pseudonim, Klaus Iohannis l-ar fi lăudat.
Vine apoi fraza senzațională, unică în postdecembrist prin aberația din punct de vedere logic: 

„Da, PNRR-ul nostru, ştim, am ştiut de la început că nu este perfect”.

Multe țări membre ale UE s-au preocupat să trimită la Bruxelles un PNRR perfect pentru ca prin aprobare rapidă să beneficieze de prima tranșă din banii repartizați. Potrivit lui Klaus Iohannis România a trimis un PNRR despre care premierul și președintele știau că nu e perfect. Păi ce-i costa să trimită un PNRR perfect. Potrivit acestei logici , președintele putea susține că deși voia să meargă la Iași cu avionul și-a luat bilet pentru Satu Mare, știind că e un bilet greșit.
Da, acum știm sigur că pe Klaus Iohannis îl bate soarele în cap. Și nu de ieri, de azi, ci de la începutul celui de-al doilea mandat – conchide jurnalistul.

Articolul precedentÎntreprinzătorii acuză Guvernul că a uitat de ei. Investițiile cu bani europeni sunt blocate!
Articolul următorBolojan vrea companie aeriană proprie! Pleacă IARĂȘI Ryanair de la Oradea??