ANM a emis două atenționări meteorologice de vreme rea valabile pentru mai multe zone din țară. Sunt așteptate intensificări ale vântului, iar în zona de munte va ploua.

Cod Galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte, valabil în intervalul: 05 februarie, ora 08.00 – 05 februarie, ora 22.00.

Zone afectate: Sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș, Dobrogea, S-V Munteniei, zona montană înaltă.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud- Vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15-20 l/mp). De asemenea, vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge viscolit.

Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită, valabil în intervalul 05 februarie, ora 08.00 – 05 februarie, ora 22.00.

Zone afectate: zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă. (sursa)

Articolul precedentPrima simulare a Evaluării Naționale care va fi corectată digital începe luni. Cum funcționează scanerele (VIDEO)
Articolul următorUn val de aer tropical lovește România. În timp ce la munte e viscol, aerul cald din Africa aduce temperaturi de aproape 20 de grade Celsius!