Ca urmare a situației generată de pandemie, dar și din cauza numărului mic de pasageri datorat restricțiilor de călătorie impuse, compania Ryanair își suspendă, din 10 ianuarie, toate cele patru zboruri de pe aeroportul Oradea. Suspendarea va fi valabilă până la finalul lunii Ianuarie, cu posibilitatea ca, în funcție de evoluția restricțiilor impuse de COVID-19 care afectează direct rezervările înregistrate, să fie prelungită și în februarie.

Aceasta se va materializa într-un act adițional la contractul de finanțare încheiat între Primăria Oradea și Ryanair, prin care perioada în care zborurile sunt suspendate va fi adăugată la perioada contractuală. Spre exemplu, în cazul zborurilor care ies de sub contractul de subvenție în iulie 2022, Dusseldorf, Londra și Milano, ca urmare a demersului menționat, acestea trebuie să opereze și în luna august 2022, pentru a acoperi prevederile contractuale. Acest principiu va fi aplicat în situațiile generate de pandemia de COVID 19 și pentru a folosi cât mai eficient aportul financiar al municipalității, mai clar, pentru ca zborurile să vină cu pasageri, nu goale. Având în vedere că pentru destinația Bologna există deja o suspendare, contractul va fi valabil până în septembrie 2022.

În funcție de evoluția pandemiei și a variantei Omicron, există posibilitatea ca operatorul să mai anunțe suspendări ale zborurilor, însă, important de menționat este faptul că acesta își va respecta toate obligațiile prevăzute de contractul de finanțare (număr de destinații, luni de operare, pasageri) și că în momentul în care piața funcționează aproape de normal, compania înregistrează grade de încărcare similare cu media europeană a companiei.

Într-un anunț public, compania aeriană a transmis că, anul acesta, premergător sărbătorilor de iarnă, numărul rezervărilor a scăzut drastic din cauza evoluției noii tulpini Omicron, drept urmare Ryanair a fost nevoită să-și regândească planul și să scadă capacitatea de zbor cu 33% pentru luna ianuarie în toată Europa.

Impactul pe care l-au avut restricțiile guvernamentale, interzicerea zborurilor dinspre UK spre Franța și Germania și suspendarea zborurilor europene spre și dinspre Maroc au scăzut traficul companiei de la 10-11 milioane de pasageri, la 9-9,5 milioane, în decembrie.

Ryanair a mai precizat că luna viitoare se vor analiza noile informații legate de varianta Omicron, impactul acesteia asupra sectorului ospitalității și viitoarele restricții de călătorie, iar la finalul ei se vor lua decizii în ceea ce privește zborurile. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.