La 58 de ani de la inaugurarea conductei de aducțiune a apei potabile Isvarna – Craiova (Firul I), construită în perioada 1963-1966 și cu o durată de viață depășită, locuitorii din Craiova vor beneficia, începând de anul viitor, de o investiție de amploare.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, componentă majoră a celui mai mare proiect pe fonduri europene.

Pornind de la poalele munților Vâlcan, din județul Gorj, acest nou fir va aduce apă de munte de cea mai bună calitate, în municipiul Craiova, printr-o conductă cu o lungime de peste 123 km, realizată din PAFSIN, material garantat timp de 100 de ani.

Lucrările la Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova însumează peste 117 milioane de euro și sunt parte a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, semnat în 2019 și cu o valoare totală de peste 445,8 milioane de euro, fiind cel mai mare din Europa de acest gen.

Se vizează reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Isvarna și o stație nouă de hipoclorit.

Fiind vorba despre o investiție complexă, a fost împărțită în șase contracte de lucrări

Unul dintre ele a fost finalizat, iar pe celelalte cinci progresul fizic al lucrărilor depășește 90%, astfel că Firul II Isvarna – Craiova va fi funcțional în 2024, asigură Compania de Apă Oltenia. (sursa)

Articolul precedentA fost prelungită perioada în care se aplică prețurile plafonate la RCA. Când intră în vigoare noile tarife
Articolul următorAUTOSTRADA TRANSILVANIA. Când vom putea circula de la Târgu Mureș la Borș direct pe autostradă. Câți kilometri sunt dați în trafic, termenele de predare pentru ceilalți