Mai mulți orădeni își exprimă nemulțumirea față de noile, și noile, tăieri de copaci planificate de primărie.

Astfel, inclusiv pe grupul de Facebook Oradea, oamenii își exprimă nemulțumirea cu privire la faptul că 40 de copaci frumoși, sănătoși vor fi tăiați, pentru un pump track, pe malul Crișului, înspre podul Densușianu. Din păcate însă, aceștia au fost deja tăiați și urmează alții!

sursa foto

Iată câteva opinii exprimate de orădeni:

Cu părere de rău, dar omul de la țară nu ar trebui să decidă cum sa arate un oraș.Nu știe aprecia orașul și nu e normal să conducă un oraș. Fiecare are valoarea lui la locul lui. Pe undeva înțeleg că ești sătul de cotețe și noroi și vrei sa asfaltezi, sa betonezi, când ai putere absolută (că asta-i democrația), dar totuși…

Foarte tare inițiativa, dar nu cred ca e suficient! Înțeleg ambele puncte de vedere, ca orașul trebuie modernizat și așa arată un oraș civilizat, cu pista de alergare dar orașele civilizate plantează sau muta copacii, nu ii taie!

Felicitari celui care a lipit aceste afise!

O zona cu mult verde, un mic paradis pentru toti cei ce stau in preajma, si nu numai. Simt o durere fizica, sa privesc neputincioasa cum se distruge malul meu frumos… 40 de copaci frumosi, sanatosi vor fi taiati dincolo de terenul de sport urban, pentru un pump track… Noaptea mintii…

Unde sunt oamenii? Iesiti afara si nu-i lasati!!!

Credeti in basme?? In alte tari se muta copacii cu tot cu radacini si pamant… si la noi se defriseaza . De ce nu il muta ? Pai e scump dom’le … prea scump…

Câtă minte îngustă!!! Nici măcar nu este nevoie de pistă pentru alergat acolo!!! Este sus pistă unde nu au voie cei cu biciclete sau cu trotinete, oricum cei care se plimbă, se plimbă inconștienți jos pe pista dedicat bicicletelor! Cum să tai copacii ăia măi?! Hai că deja exagerăm, distrugem tot din jurul nostru?! Bine că până acum puteau fugi și pe trotuar, acum hops-rops nu mai pot că sunt deranjați pietonii?! Și eu sunt pieton… de mine să fugă până nu mai pot, dar de oxigen avem nevoie cu toții!!!

sursa foto

Site-ul global Accuweather oferă zilnic informații despre calitatea aerului din toată lumea, inclusiv din Oradea și de multe zile, orădenii pot afla, cu îngrijorare, despre calitatea PROASTĂ a aerului pe care îl respiră! Tăierile de copaci SIGUR nu sunt de ajutor!

Articolul precedentMircea Badea, după scandalul de la #Eurovision: „La campionatul de fotbal Ucraina va primi 11 metri și dacă nu va ajunge în careul advers”
Articolul următorAGERPRES: Companie din Oradea, selectată de Visa în programul de inovare!