În ședința de guvern de ieri, terminată după ora 23, PNL a reușit o perfomanță rară în lume, și anume adoptarea a 25 de ordonanțe de urgență! Lor li se adaugă 31 de hotărâri de guvern și două proiecte de lege.

Urgența cu care la ceas de noapte guvernul Orban a emis atâtea acte normative este dată de faptul că, probabil, liberalii se așteaptă ca acest guvern să fie demis prin votul de azi al Parlamentului, în urma moțiunii depuse de PSD ca răspuns la asumarea de către guvern a răspunderii pentru modificare legilor electorale cu puțin timp înainte de alegeri. Dacă acest lucru se întâmplă, guvernul Orban rămâne în funcție, fără a mai putea abuza însă de instrumentul ordonanțelor de urgență.

De aceea au urgentat azi noapte și privatizarea sănătății în beneficiul unor firme prietene, probabil!

Guvernul a mai aprobat şi o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia pentru a folosi o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puţin 14 ani. Aceste mijloace de transport se pot deplasa doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulaţia lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h, deci numai în localităţi şi nu pe toate sectoarele de drum. Circulaţia pe trotuar este interzisă.

MAI RĂU! Guvernul PNL a a vut azi noapte și intenția de a ierta o bancă străină de datoriile stat, în ciuda unor decizii ale instanțelor române. Se pare că s-a răzgândit după ce s-a aflat!

Articolul precedentSenatorul Florian Bodog discută despre vaccinarea obligatorie cu reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România
Articolul următorCiudat animal mai e și politica asta…