Deși în România sunt tot mai mulți bolnavi de coronavirus, spitalele modulare și de campanie construite de autorități sau ONG-uri nu pot fi folosite, pentru că nu există personal sau pentru că DSP București întârzie avizarea lor.

Asta în vreme ce cadre medicale din toată țara ar putea merge să lucreze în Capitală, după ce au susținut examenele necesare încă din luna aprilie.

În nordul Capitalei, sute de paturi sunt nefolosite pentru că n-au fost autorizate de DSP, fără nicio explicație, ori autoritățile n-au făcut până acum angajări, deși se știa că situația devine critică. Primăria Capitalei susține că DSP trebuia să autorizeze această secție încă de la sfârșitul lunii mai, însă nici până acum n-au ieșit documentele.

Florentina Iacobi, director adjunct DSP București„Nu este adevărat! La sfârșitul lunii mai s-a depus o singură adresă prin care se cerea anchetă de specialitate, fără să aibă la bază niciun dosar. Am discutat astăzi cu dânșii, așteptăm documentele complete și o să lucrăm cu epidemiologii noștri legat de evaluarea pe circuite.’”

La Ana Aslan, în spitalul de campanie ridicat de Armată, nu se mai internează niciun pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

Corturile instalate la Ana Aslan au fost inundate de ploile abundente din ultima perioadă, așa că Armata a decis să renunțe la o parte dintre ele. Un alt motiv ar fi și că în timpul verii corturile se încing, așa că au luat decizia să le înlocuiască și să pună containere. Chiar acum se lucrează la asta, iar capacitatea va rămâne aceeași: 120 de locuri și se lucrează la creșterea condițiilor de cazare.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt M.Ap.N.„La unitatea Ana Aslan, unitatea funcționează cu secția ATI, care are 15 paturi și la acest moment sunt ocupate Lucrările sunt în plină desfășurare. N-aș putea să avansez un termen, dar sperăm că până la sfârșitul săptămânii vor putea fi reluate internările.”

Secția pentru bolnavi în stare critică de la Spitalul Elias, construită din donații, așteaptă încă echipamentele necesare pentru tratarea cazurilor grave. Deocamdată au fost internați acolo șapte bolnavi cu forme ușoare.

La secția exterioară a Spitalului Matei Bals din Bucureștii Noi, construită de firme private și donații, e liniște. DSP nu a emis nici aici autorizație.

Florentina Iacobi, director adjunct DSP București„Acel spital a făcut subiectul unui dosar depus destul de recent de către Institutul Matei Balș, dar care nu are la bază o listă de personal.”

Asta în condițiile în care cadre medicale din toată țara au susținut examene pentru a lucra aici. Adina Băietu a dat examen în aprilie și de atunci tot sună la Institutul Matei Balș, fără să primească un răspuns.

Adina, asistent medical„Aș vrea să știm și noi dacă posturile astea au fost scoase pe bune și chiar o să fim angajați sau au fost scoase așa, de ochii lumii. De atunci, tot sunăm în fiecare zi la Institutul Matei Balș.”

Reporter„Ceilalți concurenți care s-au înscris la examen ce au făcut?

Adina: „Sunt foarte frustrați, sunt foarte dezamăgiți de răspunsuri, de speranțele lor făcute degeaba.”

Autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri în următoarele două săptămâni. Mai sunt puține zile în care oficialii le pot pune în legalitate și în funcțiune. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.