Un rus a fost ucis joi de un rechin în largul oraşului egiptean Hurghada, la Marea Roşie, au raportat autorităţile.

“Atacul unui rechin împotriva unui bărbat (…) a dus la decesul acestuia”, a declarat pe Facebook Ministerul egiptean al Mediului, fără a oferi alte detalii.

Presa rusă a indicat că victima era un rus în vârstă de aproximativ douăzeci de ani.

Consulul general rus Viktor Voropaiev a declarat agenţiei oficiale de presă ruse TASS că autorităţile egiptene au confirmat decesul unui cetăţean rus născut în 1999.

“Victima nu era un turist, ci un rezident permanent al Egiptului”, a spus el agenţiei.

Într-o înregistrare difuzată pe reţelele de socializare şi prezentată ca arătând incidentul, o persoană pare să se chinuie să scape de un rechin.

Ministerul egiptean al Mediului a informat că rechinul a fost capturat, iar examinarea acestuia a scos la iveală “un comportament anormal (…) care a provocat incidentul”.

Acesta a adăugat că înotul şi jocurile nautice vor fi suspendate timp de două zile cu începere de vineri.

Marea Roşie este o destinaţie turistică importantă în Egipt. Rechinii nu sunt neobişnuiţi acolo, dar foarte rar atacă înotătorii dacă nu depăşesc limitele autorizate.

În iulie 2022, două turiste, o austriacă şi o româncă, au fost ucise de un rechin în apropiere de Hurghada.

În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în largul unei plaje egiptene în Marea Roşie, precum şi un german în 2015 şi o germancă în 2010. (sursa)

Articolul precedentRomânia, printre țările cu cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul unu din 2023, alături de Spania, Cipru și Malta
Articolul următorCum îţi poti da seama repede dacă legumele din piaţă sunt din grădina vânzătorului sau din import