Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că este dispus să cedeze prefectura Cluj dacă cei de la UDMR vor primi în schimb postul de prefect din județul Bihor. Numirea unui prefect de la UDMR în județul Cluj a stârnit nemulțumirea liderilor PNL Emil Boc și Alin Tișe.

„Nu pleacă UDMR cu prefectura în traistă. Nu vreau să mă bag în disputa lor internă, care e mai important Cluj sau Bihorul. Nu am o problemă să schimbăm prefectul de Cluj cu cel de Bihor, dar alte opțiuni nu prea există. Ei trebuie să se înțeleagă cum vor. Relația noastră cu Emil Boc, cu Alin Tișe este încercată, dar noi nu am luat de la ei nimic”, a declarat liderul UDMR, la B1.

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, au criticat dur în ultimele săptămâni cedarea postului de prefect celor de la UDMR.

„Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”, le-a transmis Alin Tișe liderilor de la centru. Acesta a amenințat că în caz contrar va lua în calcul demisia din partid.

Însă, pentru conducerea PNL este o decizie grea, în condițiile în care Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, nu este de acord cu numirea unui prefect de la UDMR. Bolojan are o relație rece cu reprezentanții maghiarilor din județ. (sursa)

Articolul precedentPrimăria „trambulină” pentru un profesor de sport penelist devenit subit expert în achiziţii publice
Articolul următorCifrele manipulării. Bugetul FAKE al speculantului Cîțu