În 2024, guvernul Ciolacu va continua să sprijine investițiile în energie pentru a asigura stabilitate atât pentru industrie, cât și pentru populație – scrie deputatul bihorean Ioan Mang într-o serie de postări. Chiar cu riscul de a pierde capital electoral, spune Ioan Mang, PSD va lua măsurile necesare pentru România și în domeniul energiei așa cum a făcut și în alte sectoare.

România are astăzi mai multă energie verde decât majoritatea țărilor din UE, dar am înțeles că nu este cazul să renunțăm la celelalte resurse energetice care țin spatele energie regenerabile intermitente și ne păstrează independența la nivel regional. Vorbim aici în primul rând de cărbune.

Obiective legislative în perioada următoare – elaborarea unei legislații în privința energie produsă din biomasă. De altfel, există deja o directivă europeană care ne obligă la acest lucru.

Discutăm public foarte mult despre marile proiecte din energie care, prin investiții foarte considerabile, ne pot aduce beneficii pe termen lung, cel mai devreme în 5-10 ani. Din păcate, despre unele proiecte vorbim tot de zeci de ani și avem puține realizări.

De aceea, spune deputatul bihorean, este important să acordăm mai multă atenție unor surse alternative de energie care nu presupun costuri foarte mari și, mai ales, ne sunt la îndemână. Una dintre aceste resurse este biomasa.

România este una dintre țările cu cele mai diversificate resurse energetice, din toate punctele de vedere – energie convențională și regenerabilă. Trebuie doar să le accesăm!

Energia geotermală, scrfie Ioan Mang, reprezintă una dintre soluțiile prin care România își poate asigura un mix cât mai diversificat de energie astfel încât să acoperim perioadele intermitente din sistem cauzate de vreme în cazul energie solare, eoliene și hidro.

Avem o tradiție în cercetarea și utilizarea energiei geotermale, iar Oradea reprezintă cel mai bun exemplu. Prin investiții susținute, România își poate crește potențialul semnificativ, încheie deputatul bihorean. (sursa)

Articolul precedentLacul cu pâlnie înghețată din Bihor, paradisul unic în Europa. Cum își schimbă culoarea în funcție de anotimp (VIDEO)
Articolul următorRomânia are una dintre cele mai mari ponderi ale industriei în PIB din UE