În ultimele zile a fost mare tărăboi la Bruxelles, via Varșovia, în urma unei decizii a CCR-ului polonez (populiști și naționaliști, desigur…) de a contesta supremația dreptului european fața de legislația națională.

Pe scurt, la cum o vedem noi, legislația europeană e născută de Comisia Europeană, de obicei sub influența și în beneficiul marilor State Membre și a unor firme de lobby, câteodată…, coafată apoi timid de Parlamentul European, de obicei sub influența și în beneficiul marilor State Membre și aprobată în final de Consiliu, unde tronează, prin reprezentați direcți, influența și interesul marilor State Membre.

În contextul reacțiilor dure împotriva Poloniei (cu o excepție venită de la Budapesta…), în contextul în care toți, cuminți, ne aliniem principiului că tot ce se decide la Bruxelles e bine pentru toți și este deasupra a orice s-ar decide în țară (că doar la ce ne mai trebuie subsidiaritate?…), avem totuși o întrebare, umilă:

Dacă legislația UE atât de importantă (și este!), de ce ditamai Comisia Europeană nu o respectă atunci când vine vorba de vizele impuse de SUA românilor??

Pentru că numită legislație UE cere, în acest caz, reciprocitate! Dar numai de vreo ȘAPTE ani încoace, deci nu e grabă…

Atât am vrea să știm.

Articolul precedentDacian Palladi semnalează lipsuri severe de medicamente anti-Covid în Oradea și în Bihor
Articolul următorPatriarhia Română răspunde: Alocările de bani publici sunt verificate anual de Stat și respectă atât OG. nr. 82/2001 cât și HG nr. 1470/2002)