Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut majoritar la copii și tineri – grupa de vârstă 0-19 ani, în special pentru cei cu vârstele cuprinse între 5 și 9 ani, de la deschiderea școlilor și până pe 21 februarie, arată o analiză a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

  • INSP estimează că impactul acestei creșteri a ratei de infectare la copii va fi unul indirect asupra sistemului de sănătate – copiii în mare parte nu au nevoie de spitalizare și sunt izolați la domiciliu, unde pot transmite infecția cu COVID unor adulți cu vulnerabilități care să aibă însă nevoie de spitalizare.

Potrivit Ministerului Educației, de la deschiderea școlilor, din 8 februarie și până pe 19 februarie, când a fost ultima raportare a Ministerului Educației, 809 elevi au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.
Copiii de clase primare – vârstele 6-10 ani – merg la școală indiferent de scenariul în care se încadrează localitatea, exceptând situația în care localitatea este în carantină pentru o rată de infectare de peste 6%.

„Se observă că ratele de incidență săptămânală au crescut majoritar în grupa de vârstă 0-19 de ani si in grupa de vârsta 20-39 de ani. În grupele de vârsta de peste 40 de ani s-au înregistrat scăderi ale ratei de incidență.

La o analiză mai fină a grupelor de vârsta se observă că s-au înregistrat creșteri în toate grupele sub 19 ani (0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani și 15-19 ani) iar în cadrul grupei de vârsta 20-39 de ani doar în subgrupele 30-34 ani și 35-39 ani” se arată în analiza publicată de INSP.
„Urmărind evoluția ratelor de incidență din grupele de vârsta 0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani și 15-19 ani se observă că acestea au o creștere mai accelerată decât cursul general al epidemiei”, subliniază INSP.

Potrivit graficelor publicate, rata de infectare s-a dublat la categoria de vârstă 5-9 ani.

Puteți citi materialul întreg pe HotNews.ro.

Articolul precedentRomânia trebuie să rupă relațiile cu regimul CRIMINAL din Arabia Saudită! Raport al serviciilor secrete americane
Articolul următorBihorul, în topul nefericit al județelor cu cele mai multe mame adolescente!