14 județe din România intră la ora 12.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 80 l/mp. Meteorologii au emis și un Cod galben de averse și vijelii pentru vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte.

Potrivit ANM, codul galben intră în vigoare joi, 1 septembrie, ora 10:00 și va fi valabil până vineri, 2 septembrie, ora 21:00. 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în  vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. 

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare.

Cod portocaliu de ploi torențiale

Potrivit avertizării cod portocaliu, care intră în vigoare astăzi, la ora 12:00 și este valabilă până mâine, la ora 21:00, în Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. (sursa)

Articolul precedentDezastru pe piaţa laptelui: la Mega sau Carrefour preţul laptelui ajunge la 10 lei/litru, dar fermierii primesc 1,6 lei/litru şi au ajuns să-şi sacrifice vitele pentru că sunt nevoiţi să închidă fermele. Importurile de lapte şi smântână au sărit de 100 mil. euro în 2021, valoare care s-a dublat într-un deceniu
Articolul următorGeorge Simion a primit cadou de nuntă o vacă! ”Una o să o țin la mine la partid și cealaltă i-am dăruit-o lui”