Inspectorul școlar general al ISJ Bihor, Horea Abrudan, a mers la DNA Oradea miercuri dimineață, scrie BihorJust. Acesta a declarat că a fost chemat ”ca să dăm, probabil, ceva declarații”, fără să precizeze în ce dosar. La întrebarea jurnaliștilor dacă crede că va fi pus acuzare, Horea Abrudan a răspuns că ”nu” și a spus că preferă să le răspundă la întrebări procurorilor.

DNA Oradea a anunțat în 12 iulie 2021 că directoarea Casei Corpului Didactic Bihor și directorul Școlii „Avram Iancu” din Oradea sunt cercetați penal pentru instigare la abuz în serviciu după ce ar fi falsificat, la contestații, lucrarea de la proba scrisă a concursului de directori pentru candidat și l-ar fi instigat pe șeful ISJ Bihor, Horea Abrudan, să-l numească director.

La o zi după anunțul procurorilor, directoarea Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Țigan, a fost dată afară din funcție, a anunțat ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu.

Context: Procurorii susțin că șefa comisiei de examinare ar fi falsificat o parte din lucrarea scrisă a unui candidat, mărind astfel nota de la 5,60 la 7,00.

În dosar este inculpat și Ioan Sorin Cuc, despre care procurorii DNA susțin că a beneficiat de modificarea lucrării.

Șefa Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, este membru PNL, scrie presa locală, și a fost numită la conducerea instituției de ministrul Educației, Monica Anisie (PNL – Guvernul Orban), prin ordin de ministru, în același timp cu numirea lui Horia Abrudan (PNL) în funcția de inspector general adjunct, în iunie 2020, potrivit presei locale. Între timp Abrudan a devenit șef al ISJ (august 2021 – numit de ministrul Sorin Cîmpeanu – PNL), iar la concursul de directori din sesiunea 2021 a fost președintele comisiei de organizare din județ, comisie care a decis componența comisiilor de evaluare.

În comunicatul DNA din vara lui 2021, numele lui Abrudan nu apare, ci este menționat după funcție în următoarea construcție: „la instigarea aceleiași inculpate, inspectorul școlar general al județului Bihor a emis, fără vinovăție, decizia de numire în funcția de director al Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.