Trei mari orașe, reședințe de județ, au ajuns în finala competiției naționale ”Destinația anului 2022” la categoria City Break, după votul publicului.

Astfel, conform clasamentului actual, în top 3 al destinațiilor pentru petrecerea sfârșitului de săptămână se află Brașov, Iași și Târgoviște. În anul 2021, competiția a fost câștigată de Oradea.

Concursul ”Destinația anului 2022” este organizat de asociația „Cred în România”, scopul acestui demers fiind exclusiv de promovare turistică, fără să fie vorba despre un câștig financiar, ci doar de distincții simbolice.

Destinația turistică a anului este aleasă de public, prin vot pe platforma online a competiției, dar și de un juriu din care fac parte bloggeri, influenceri, jurnaliști si specialiști, votul publicului fiind cel care contează cel mai mult. Se aplica formula 2 x [Puncte Public] + [Puncte Juriu] pentru calcularea punctajului total al fiecărei destinații participante. În caz de egalitate, câștigă orașul care are mai multe nominalizări de la public, potrivit regulamentului concursului.

Votul publicului s-a încheiat la sfârșitul lunii mai, urmând ca rezultatul să fie anunțat în data de 25 iunie.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov, în data de 23 mai la o săptămână distanță de termenul limită de vot, Târgoviște conduce lupta cu Brașov și Iași, la mai puțin de 1000 de voturi distanță. Potrivit organizatorilor, peste 50.000 de peroane au votat pentru a desemna destinația anului în România.

Surpriza din finală este fără doar și poate Târgoviște, un oraș mai puțin întâlnit până acum printre preferințele turiștilor ca destinație de vacanță sau de relaxare la final de săptămână. Se pare că a câștigat simpatia publicului bazându-se foarte mult pe monumentele istorice bine conservate: Curtea Domnească, Turnul Chindiei, fortificațiile medievale ale orașului, Iazul Morilor, Șanțul Cetății, Poarta Vânătorilor. Un plus l-a adus din câte se pare și faptul că la Târgoviște au fost executați soții Ceaușescu, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, acest loc fiind vizitat în ultimii ani în special de turiștii străini. Reședința județului Dâmbovița a devenit în timp un punct de reper pentru turismul sportiv, grație complexului turistic de natație unde se află și un bazin olimpic ce găzduiește competiții de profil.

TârgovișteIași și Brașov au reușit să devanseze în acest an orașe precum Oradea (câștigătoarea trofeului de anul trecut), Sibiu, București, Hunedoara, Timișoara, Suceava și Galați. (sursa)

Articolul precedentDecizie controversată pe litoral. Hotelierii nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți. Bine că în alte țări sunt dispuși!…
Articolul următor12.823 de șoferi cu alcoolemie uriașă, trimiși în judecată într-un singur an